FOTO: AFP
FOTO: AFP

A Humels razočaran što ne ide u Katar: Odbrana Dortmunda se raspala, Gladbah mogao da postigne šest

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.11.22. | 22:37

Štoperski tandem Milionera sa reprezentativcem Nikom Šloterbekom i Humelsom odigrao ispod svih standarda, na drugoj strani Jonas Hofman sa golom i dve asistencije napravio vrhunsku uvertiru pred Mundijal

Očekivalo se da poslednjeg vikenda klupskog fudbala u Evropi pred Svetsko prvenstvo reprezentativci, naročito oni čije selekcije slove za pretendente na nokaut fazu i završnicu, spuste loptu i da se prištede, ne bi li se sačuvali od neželjenih povreda. Međutim, Nemci kao Nemci, nisu kalkulisali, zadrške nije bilo, a to najbolje pokazuje šest pogodaka u duelu između dve Borusije. Odbrana Dortmunda se raspala na Borusija parku u 15. kolu Bundeslige, a fudbaleri Menhengladbaha su u golove pretvarali skoro svaku priliku koja im se ukazala. Da su bili još malo precizniji, vadio bi švajcarski golman Gregor Kobel još više od četiri lopte iz mreže - 4:2.

Jonas Hofman je sa golom i dve asistencije pružio briljantnu predstavu pokazavši zašto Hansi Flik računa na njega, dok je Mats Humels na jubilarnom 400. nastupu u Bundesligi verovatno sam sebi odgovorio na pitanje zašto ga selektor nije uvrstio na spisak od 26 putnika za Katar.

Izabrane vesti

"Neupitno, jedno od najvećih razočaranja u mojoj karijeri. Držim palčeve reprezentaciji na Svetskom prvenstvu i iskoristiću vreme da reagujem na ovo iskustvo napornim radom kao i svaki put", napisao je Humels na svom instagram profilu nakon što je spisak obelodanjen, a onda, nešto više od 24 sata kasnije katastrofalno reagovao kod prvog i trećeg gola domaćina, mada ni kod preostala dva nije bio mnogo bolji.

U tandemu sa Nikom Šloterbekom odigrao je ispod svih standarda, s tim što je Šloterbek ipak nešto manje grešio i ispadao, a pritom je postigao i pogdak za 3:2 u završnici prvog poluvremena. Od četiri reprezentativca Nemačke koji su se našli na terenu, samo Niklas Zile na desnom beku nije postigao pogodak. Osim Šloterbeka i Hofmana, to je učinio i Julijan Brant koji je u 19. minutu poništio Hofmanov pogodak iz četvrtog.

Dakle pet pogodaka stalo je u prvo poluvreme u kojem je nakon pola sata igre Menš vodio 3:1. Hofman je spakovao gol Ramiju Bensebainiju, pre nego što je Maruks Tiram nakon što je zadnja linija Milionera zakampovala na protivničkoj polovini, krenuo u nezaustavljivi sprint sa centra igrališta.

Mimo tri primljena gola, Dortmund je bio daleko konkretniji i opasniji rival toko prvih 45 minuta, ali je među stativama briljirao mladi golman Jan Olšovski. U prvoj polovini utakmice upisao je sedam intervencija i tako ukrotio Milionere koji su posle poraza od Volfsburga tražili povratak na pobednički kolosek. Ali odbrana ih je prodala ove večeri, a sedmoplasirani Menhengladbah prišao na samo tri boda zaostatka.

Možda su nakon 15-minutne pauze i razgovora sa Trenerom Edinom Terzićem pomislili da je povratak realan, ali su im se nade raspršile samo tridesetak sekundi po izlasku iz svlačionice. Ovoga puta zadnja linija gostiju nije izašla na Kuaida Konea kojeg je Hofman sjajno uočio i to je bio praktično kraj za Milionere.

Nakon toga, mnogo sreće za Terzićeve punele koji su se suočavali i sa znatno ubedljivijim porazom. Drugi gol Hofmana poništen je nakon gledanja VAR snimka zbog sumnjivog faula, vrlo brzo Markus Tiram je promašio zicer... Čudo kako nije pukla petarda na Borusija parku.


BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2 (3:1)

/Hofman 4, Bensebaini 26, Tiram 30, Kone 46 - Brant 18, Šloterbek 40/

Subota

15.30: (2,30) Augzburg (3,50) Bohum (3,25)

15.30: (1,75) Bajer Leverkuzen (4,00) Štutgart (4,90)

15.30: (2,30) Herta (3,50) Keln (3,25)

15.30: (2,30) Hofenhajm (3,50) Volfzburg (3,25)

15.30: (4,10) Verder (3,80) RB Lajpcig (1,92)

18.30: (14,0) Šalke (8,00) Bajern Minhen (1,20)

Nedelja

15.30: (2,95) Majnc (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,55)

17.30: (2,10) Frajburg (3,40) Union Berlin (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundBorusija MenhengladbahJonas HofmanJulijan Brant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara