Ronaldo ©Reuters
Ronaldo ©Reuters

A pričalo se da mogu bez Ronalda...

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 14:55

Sindrom odlaska sjajnog Portugalca progoni Staru damu na početku sezone

Reakcije u Torinu posle odlaska iz Juventusa bile su raznolike, ali su preovladale one u kojima se potencirala priča da će mnogi igrači prodisati njegovim odlaskom. Tu se pre svega mislilo na Paula Dibalu, koji je konačno dobio priliku da postane apsolutni lider ovog tima, ali mu je to očigledno samo oko vrata stavilo omču opterećenja i velikih očekivanja. Stara dama je i poslednjih godina umela da da krene slabije na početku sezone, ali je jasno da je u ovom trenutku situacija lošija nego ranije. Sindrom Ronaldovog odlaska je ostavio ozbiljne posledice na ovaj tim, pa ostaje da se vidi da li će ekipa Masimilijana Alegrija moći da se iščupa iz aktuelne situacije i dođe u priliku da se bori za "skudeto".

Činjenično stanje glasi da se Juventus sa ovakvom situacijom na startu jedne sezone do sada suočavao samo tri puta u svojoj istoriji, a poslednji put još davne sezone 1961/1962, kada se gigantu iz Torina dogodilo da nema pobedu na prve četiri utakmice tamošnjeg prvenstva. Jasno je da se ovaj tim suočava sa ozbiljnim pritiskom, koji dodatno uvećavaju tamošnji mediji, koji nemilosrdno kažnjavaju posrnulu ekipu nakon bledih izdanja.

Izabrane vesti

Stara dama ne samo da je odlaskom Ronalda izgubila igrača vanserijskog kvaliteta, već i istinskog lidera, koji je svojim mentalitetom podizao samopouzdanje čitavog tima. Takvog lidera sada nema, a mogu da ga iznedre samo ozbiljne partije na terenu i pobede. Za početak je neophodno prekinuti crni niz, što neće biti lako, iako u prvi mah deluje da Juventus u sredu na stadionu Alberto Piko (18.30) prosto mora da savlada domaću Speciju.

Alegri ©ReutersAlegri ©Reuters

Da Juventus već duži vremenski period ne funkcioniše na pravi način pokazuje i podatak da na poslednjih 18 mečeva ili od 2. marta ove godine, ovaj tim nije odigrao prvenstveni meč na kojem mu je mreža ostala netaknuta. Jedini meč u svim takmičenjima na kojem se to dogodilo bilo je slavlje u Ligi šampiona nad Malmeom od 3:0.

U jednom trenutku, nakon ranog vođstva Juventusa protiv Milana i pogotka Alvara Morate delovalo je da bi stvari konačno mogle da krenu u dobrom smeru za Alegrijev tim, ali kako je meč odmicao situacija se menjala, a Milanu isplatila ogromna želja da stigne do vrednog boda.

"Nažalost, izgubili smo koncentraciju, odlučnost i fokus. Pogledajte samo ugao gde smo primili gol, bilo je prezasićenosti. Nije moguće izgubiti utakmicu nakon što ste imali kontrolu. Očigledno je da moramo da napravimo veći napredak. Ali, ova utakmica ništa ne menja o mom mišljenju o Juventusu. Ono što moramo brzo da naučimo jeste da postoje mečevi u kojima morate da budete čvrsti, odlučni, da budete koncentrisani. Ovo je deo opšteg procesa rasta nekih igrača", rekao je Alegri.

(7,75) SPECIJA (4,80) JUVENTUS (1,40)

Možda je zapravo i osnovni problem kada je u pitanju Kristijano Ronaldo to što fantastični Portugalac svaku svoju ekipu učini da previše zavisi od njega, pa da nakon toga mora da prođe određeni proces i vremenski period kako bi se ona ponovo adaptirala na život i funkcionisanje bez njega u timu. Jer, uvek se znalo: ko će da izvede penal? Ronaldo. Ko je dao gol? Ronaldo. Ko je bio najbolji na terenu? Ronaldo.

Portugalac je mnogo doneo ovom timu. Osvojio je dve šampionske titule i postigao 101 gol na 134 utakmice u svim takmičenjima, ali je isto tako i činjenica da nije doneo klubu ono što zbog čega je doveden, a to je trofej Lige šampiona. U sezoni 2018/2019. izbacio ih je Ajaks u četvrtfinalu, dok su u poslednja dva ispadali u osmini finala. Prvo od Liona, a potom i od Porta. Kada se bude podvlačila crta kroz neko vreme, pokazaće se i kakve su bile konačne posledice njegovog odlaska iz kluba.



tagovi

Kristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara