(©Reuters)
(©Reuters)

Adejemija porede s Maradonom: Devet sekundi i 11 dodira s loptom preko 65 metara do gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 16:54

„Bilo mi je u glavi samo da prođem Enca“, kaže Adejemi, as Dortmunda

Rezultatski gledano, Čelsi nije zaslužio da izgubi u Dortmundu (1:0). Bili su Plavci bolji tim u većem delu meča, a golman Kobel je činio čuda ispred mreže crno-žutih.

Ali, makar zbog gola Karima-Davida Adejemija je vredelo da Čelsi poklekne. Majstorija kakvu je izveo napadač Dortmunda se retko viđa, a pojedini mediji sa Zapada njegov trk sa svoje polovine do pogotka nazivaju – Maradoninim. Liči pomalo na ono remek-delo legendarnog Argentinca protiv Engleske u četvrtfinalu Mundijala 1986. Jedino što je Dijego imao dosta više prepreka na putu nego što ih je pregazio Adejemi.

Izabrane vesti

Pedantni statističari su uključili štopericu i brojalicu i izračunali: Karim Adejemi je kod gola pretrčao 65 metara s loptom u nogama i za to mu je bilo potrebno devet sekundi. Preleto je mladi Nemac teren, a usput je imao 11 dodira s loptom. Vrhunska kontrola, na nivou Lea Mesija, jer je u punoj brzini pregazio Enca Fernandesa kao da ga nema, ostavio je najboljeg mladog igrača Mundijala da se guši u prašini.

Potom je Adejemi obišao i golmana Čelsija Kepu i poslao loptu u mrežu. Sve kada se sabere, ozbiljna majstorija: fantastična brzina i tehnika, kontrola lopte na delu. Uostalom, zato ga je i Dortmund platio Salcburgu 30.000.000 evra, mada ruku na srce, nije baš do sada opravdao mnogo puta tu investiciju. Možda ovo bude prelomna tačka.

Ispričao je Adejemi i šta mu je prolazilo kroz glavu dok je „jeo“ metre na Signal Iduna areni.

Jedino o čemu sam razmišljao je da moram da prođem Enca. Onda mi je golman izašao u susret i tu sam možda imao malo sreće, ali oduševljen sam zbog gola“, blistao je kreator pobede Dortmunda posle meča.

Bili su srećni i njegovi saigrači, mada bi se reklo da nisu fascinirani pogotkom kao drugi, jer oni su na takve stvari od Adejemija već navikli na treninzima.

Pakleno je brz. Imamo veliko poverenje u njega kada su u pitanju situacije jedan na jedan. Nema mnogo igrača koji mogu da zaustave Karima. Imao je težak početak u Dortmundu, ali sada leti po terenu“, ocenio je Džud Belingem.

Da li će Dortmundu biti minimalna pobeda dovoljna za prolaz, pitanje je od milion dolara. Ako je suditi po igri iz prvog meča – teško. A, opet, ako se ponovo namesti situacija da Adejemi preleti teren i poentira...


tagovi

Karim AdejemiBorusija DortmundLiga šampiona

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara