(Star sport)
(Star sport)

Adem Lajić u Humskoj posle skoro 15 godina! Čeka ga čovek koji ga je ispratio u inostranstvo

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 10:24

Susret sa emocijama na stadionu Partizana

Misle na bodove, bore se sa emocijama. Profesionalizam nalaže da zapnu, da ne bude popusta u nastojanju da se osigura (makar) drugo mesto i(li) plasira u plej-of, ali fudbal je satkan i od tananih niti koje povezuju Partizan i Novi Pazar zbog čega je logično očekivati izliv posebnih osećanja kad se na terenu u Humskoj bude pojavio – Adem Ljajić.

Deo navijača crno-belih dugo priželjkuje da ga vidi na stadionu poviše Autokomande, da ga posmatra kao zrelog igrača i aplaudira mu, jer ga je ostao željan. Samo što će, ovoga puta, vezista prefinjene tehnike najveći aplauz dobiti pre nego što počne završna utakmica nedeljnog programa pretposlednjeg kola Mozzart Bet Superlige. Grobari su ga se uželeli, verovatno i on njih, jer je prošlo skoro deceniju i po otkako su poslednji put bili na istoj strani.

Izabrane vesti

Sad će se naći na suprotnim, međutim, povratak Adema na Topčidersko brdo odiše posebnim šmekom. Ne samo zato što je nedavno dao tri gola TSC-u ili što je jedan od najkreativnijh fudbalera našeg prvenstva, već što će se na mestu gde je fudbalski prohodao i porastao pojaviti prvi put posle 16. decembra 2009. Tada je bio tinejdžer u ekipi Gorana Stevanovića, koja je pogotkom Lamina Dijare savladala Šahtjor (1:0) na oproštaju od grupne faze Lige Evrope. Ispostavilo se da je to bila poslednja do ravno 50 Ljajićevih utakmica za Partizan. Kuriozitet: tad ga je Igor Duljaj, sa kapitenskom trakom oko ruke ekipe iz Donjecka, ispratio u Italiju, odakle se posle epizoda u Turskoj, Adem vratio u srpski fudbal i sad će prvi put na klupskom planu igrati protiv Partizana na njegovom stadionu. Simbolično, Duljaj će ga dočekati u ulozi šefa stručnog štaba. Neće biti jedini, jer je akter tog duela sa Šahtjorom bio i Marko Jovanović, sada Igorov saradnik.

Dosta se toga promenilo u odnosu na zimu 2009/10. Partizan je tad vladao ovdašnjim fudbalom, osvajao trofeje i redovno igrao na međunarodnoj sceni; Šahtjor imao tim u kome je šljaštilo od zvezda kakve su Luiz Adrijano, Vilijan, Fernandinjo, Pjatov, Rakicki; Adem Ljajić je nagoveštavao da bi i sam mogao da uzleti na isti nivo, ali nikad nije; Novi Pazar završio tek na devetom mestu drugoligaškog karavana...

Partizan daje tri ili više golova protiv Novog Pazara - kvota 2,15

Danas je sve drugačije. Osim emocije. Grobari i dalje simpatišu Ljajića. Još više Duljaja, kome pevaju kad pobeđuje i bodre ga kad ostane bez planiranih bodova. Jer, nije samo do plasmana ili trofeja. Ima nešto i do aure koju pojedinci emituju. Umesto u prošlost, Adem i Igor su zagledani u budućnost. Trener crno-belih ne prestaje da apostrofira obezbeđivanje evropske ulaznice i sve joj je bliži (mogao bi da stekne dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na TSC), dok Ljajić ne odustaje od plasmana u UEFA takmičenja, iako to posle četiri vezana poraza i smene trenera u Novom Pazaru deluje teško izvodljivo.

Teško je Partizamn dobio meč u prvom delu sezone (1:0), jer ga je namučio baš njegov nekadašjji poletarac, ali nije jedini nekadašnji crno-beli sposoban da zapreti, pošto će navijači prvi put posle odlaska videti Sejdubu Sumu, opet Marka Šćepovića (dolazio sa Videotonom), tu je i Miljan Momčilović, dok nešto manju ulogu imaju Filip Knežević i Dragan Bojat.

Susret sa emocijama...

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Igor DuljajFK PartizanFK Novi PazarNovi PazarAdem Ljajić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara