Adem Ljajić neizvestan, Opara pre Šćepovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 12:33

Trener Novog Pazara Slavko Matić ima nekoliko ozbiljnih dilema pred susret u Kragujevcu

Samo tri pobede dele Pazarce od poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope, odnosno sigurnog mesta u grupnoj faze Lige konferencija. Do internacionalne scene moraju preko Kragujevca, gde ih u kasno popodne čeka goropadni Radnički 1923 u četvrtfinalu Kupa Srbije (16.00, Arena Sport 1). U slučaju trijumfalnog izdanja u Šumadiji, ostale bi još dve prepreke za četu Slavka Matića, a preostali polufinalisti su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina. Isto ovo važi i za Radnički 1923, koji do Evrope može i putevima Mozzart Bet Superlige.

Za top četiri u masovnijem takmičenju potrebno je da momci u plavo-belim dresovima ostave iza sebe razočaravajućih 60 takmičarskih dana i urade isto što u prethodna dva duela sa Kragujevčanima. Predvođeni Draganom Aničićem na julskoj prvenstvenoj premijeri i Sinišom Dobrašinovićem u jeku najboljih ovosezonskih izdanja slavili su Pazarci u prvenstvu sa 2:0 kod kuće i čak 4:0 na Čika Dači

Izabrane vesti

Novi Pazar je treću godinu zaredom u četvrtfinalu Kupa Srbije, a 2021/22 je dobacio i do polufinala, kada je teško stradao na "Rajku Mitiću" (0:8). Kup četvrtfinale broj tri je i ispred Matića. Za polufinala se najpre borio 2015/16 sa slovenačkim Koperom, zatim i 2021/22 u Bugarskoj sa Septemvrijem iz Sofije - oba puta neuspešno.

"U četvrtfinalu u Sloveniji smo bili autsajderi u dvomeču protiv Domžala. Dobili smo prvu utakmicu na strani sa 1:0, ali smo, nažalost, u revanšu kući primili gol u 90. minutu i izgubili rezultatom 1:2. Kup takmičenja su nekako drugačija, pogotovo kada se igra jedna utakmica. Iako smo gosti, moramo da razmišljamo kao da igramo kući. To je neka moja filozofija, imam pravo da tako mislim. Da li će tako i biti, znaćemo posle utakmice u Kragujevcu", kaže Matić za Mozzart Sport.

Obrenovčanin se u nedelju uveče u Humskoj vratio na najaču srpsku scenu posle skoro devet godina. Predstavio je sebe i ekipu u solidnom svetlu, uprkos porazu od Partizana (0:2). Probao je sa najjačim adutima, izuzev povređenog i ovog proleća bledog Abdulaja Sisea, ali je izmenama u drugom poluvremenu pokazao da itekako razmišlja o onom što sledi u Kragujevcu.

Kada je u pitanju igra pazarskog tima, suvišno je pričati da mnogo zavisi od Adema Ljajića i njegovog stanja. Bivši reprezentativac Srbije zbog problema sa listom nije bio redovan na treninzima u prvoj polovini sedmice i pitanje je hoće li od starta na teren. Možda je realnija opcija da krene sa klupe za rezerve.

U kombinaciji je ponovo Sise, kojeg je mučila zadnja loža, pa je propustio crno-bele. Univerzalni Gvinejac je početkom meseca protiv TSC-a na Gradskom stadionu (3:4) posle dužeg vremena zaigrao kao desni bek i nije se proslavio, pa ga Matić možda pre vidi u veznom redu ili kao štopera. Ako ga uopšte vidi.

Tajni adut Plavih u napadu možda bi mogao da bude Žulijus Eđike Opara. Nigerijac rođen 2005. godine sa 11 golova treći je strelac Omladinske lige Srbije, a Matić mu je na stadionu Partizana dao nekih pola sata. Radio je dosta Opara u prestonici, dva puta dobro zapretio Aleksandru Jovanoviću, dao jednu sjajnu loptu Nikoli Karaklajiću i u jednoj situaciji bio prilično sebičan. Sasvim dovoljno da šef struke Pazaraca razmišlja o njemu kao tajnom adutu na "Čika Dači", možda čak i starteru u špicu pre Marka Šćepovića.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Floro – Adešina, Sise, Momčilović, Srećković - Opara, Suma.



tagovi

Sejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara