Adem Ljajić ponovo majstorisao

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 21:12

Novi Pazar za kraj sezone slavio protiv Radničkog – 2:1

Tri efektna gola, transparent koji je izazvao prilično dugačak prekid i pobeda Novog Pazara nad Radničkim iz Niša od 2:1 (1:1), tekovine su utakmice poslednjeg, sedmog kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige na Gradskom stadionu, a zahvaljujući remiju u Ivanjici popularni Real sa Nišave neće morati u baraž za opstanak u eliti.

Debi na najvećoj domaćoj sceni upisali su pazarski omladinci Lusijano Dante Sančez i Mirza Prguda, a dodatno superligaško iskustvo stekli su Irfan Kahrović, Daris Karišik i Kemal Koničanin.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme obeležila su "lepotice" sa potpisima asa domaćih Adema Ljajića i ofanzivnog veziste Nišlija Vanje Ilića, ali pre svega transparent "Srebrenica genocid" na istočnoj tribini istaknut posle vodećeg gola Pazaraca.

Delegat Radisav Mutavdžić i glavni sudija Jovan Šegrt naložili su njegovo uklanjanje, a pošto se to nije dogodilo "na prvu" pozvali su aktere meča u svlačionicu. Prekid je trajao 16 minuta, a nadoknada minut kraće, iako je radio i VAR nakon gola Jusufa Bamidelea u 34. minutu, koji je potom poništen zbog ofsajda.

Osim majstorskog gola Ljajića u 13. minutu sa preko 20 metara, devetog u sezoni i na neki način slavljeničkog po objavi da bivši reprezentativac Srbije sledeće sezone neće menjati dres, Pazar je u prvom delu susreta nešto aktivniji pred golom gostiju bio tek u završnici, kada je najpre izblokiran šut Nikole Karaklajića, a potom se Žulijus Eđike Opara nije najbolje snašao u velikoj gužvi iz neposredne blizine.

Radnički je delovao opasnije, čemu svedoče "štikla" Marka Petkovića u trećem minutu oko peterca na spuštanje Davida Petrovića, u najavi opasan prodor Bamidelea u šestom i odbrane Filipa Pajovića nakon šuteva Ilića i Nemanje Belakovića u sedmom minutu.

Ilić je kaznio loše ispucavanje Nikole Srećkovića u 31. minutu i sa oko 18 metra pospremio loptu iza Pajovićevih leđa za rezultatski egal.

Solidnu priliku za četu Dejana Joksimovića imao je i Stefan Vukić u 41. minutu na centršut Bamidelea.

Drugo poluvreme otvoreno je stativom Belakovića iz slobodnjaka sa preko 25 metara i lepom akcijom Andreje Stojanovića po levoj strani, sve u 49. minutu, pa makazicama Ilića oko penaltika u 54. minutu, što je pokupio Pajović.

Uključio se domaćin u drugo poluvreme. Dragan Bojat je u 59. minutu naterao Dimitrija Stevanovića da se istakne, da bi Karaklajić na dodavanje Bojata u narednom minutu iz šesnaesterca pogodio dalji ugao i ponovo doveo ekipu Slavka Matića u vođstvo. Bio je to peti pogodak Karaklajića u Mozzart Bet Superligi.

Ilić je mogao više u 67. minutu sa oko deset metara, ali je izblokiran, a zatim je traljavo šutirao Bamidele. Nigerijac je tukao u Pajovića ponovo u 83, kao i iz zicer situacije glavom sa četiri metra u 86. minutu.

Novi Pazar je drugi put ove sezone slavio protiv niškog Radničkog.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - SEDMO KOLO:

NOVI PAZAR - RADNIČKI 2:1 (1:1)

/Ljajić 13, Karaklajić 60 - Ilić 31/

Novi Pazar,

Gradski stadion.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Jovan Šegrt.

Žuti kartoni: Ilić (Radnički).

NOVI PAZAR (4-4-2): Pajović 6,5 - Bojat 6,5 (73. Karišik -), Momčilović 6,5, Sise 6,5, Anan 7 - Islamović 6,5, Adešina 6,5 (81. Prguda -), Srećković 6 (81. Koničanin -), Ljajić 7 - Opara 6 (62. Sančez 6), Karaklajić 7 (62. Kahrović 6).

RADNIČKI (4-2-3-1): Stevanović 6 - Petković 6 (88. Etongu -), Jamkam 6, Petrović 6, Stojanović 6,5 - Vojnović 6, Stajić 6 (71. Mesarović -) - Belaković 6,5 (81. Ado -), Ilić 7, Bamidele 6,5- Vukić 6.

Igrač utakmice: Adem Ljajić (Novi Pazar) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-AUTA

Petak

Javor - Železničar 1:1 (0:0)

/Ratković 48 - Kahvić 76/

Novi Pazar - Radnički 2:1 (1:1)

/Ljalić 13, Karaklajić 60 - Ilić 15/

Spartak - IMT 1:1 (0:0)

/Ubiparip 85 - L.Luković 60/

Voždovac - Radnik 3:2 (0:1)

/Bubanj 58, Flemings 64 pen, Vilka 81 - Bogdanović 14, Kunić 58 pen/



tagovi

Adem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara