Konte (© AFP)
Konte (© AFP)

Adio, Konte

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 19:36

Inter u potrazi za trenerom

Došao, video, pokorio i – otišao. Antonio Konte je zvanično napustio Inter.

Temperamentni stručnjak je u sredu, u popodnenim satima, raskinuo ugovor koji je trebalo da važi još godnu dana i tako ostavio upražnjenu klubu Nerazura, kojima je doneo skudeto posle tačno deset godina čekanja.

Izabrane vesti

Čak i kad se pre tri sedmice Konte popeo na tron italijanskog fudbala lebdela je u vazduhu mogućnost da napusti stadion „Đuzepe Meaca“. Tad pod obrazloženjem kašnjenja plata. U međuvremenu je odnos sa predsednikom Stivenom Žangom došao do tačke pucanja i urpkos raznim pokušajima Antonio sa kineskim gazdama nije uspeo da pronađe zajednički jezik.

Pre svega po pitanju budućnosti Intera. Informacije sa Apenina kazuju da je doskorašnji šef stručnog štaba želeo u juripš na što bolji rezultat u narednom izdanju Lige šampiona, razume se i poneko pojačanje kao nagradu što je prekinuo dominaciju Juventusa, ako ništa drugo da mu se ne dira sadašnji kadar. Otišao je zato što nije dobio garancije da će tako biti. Naprotiv, Žang insitira da se neki od ključnih prvotimaca prodaju kako bi se nadoknadio minus u kasi, a lako je pretpostaviti da su na tržištu najvredniji Romelu Lukaku, Lautaro Martinez i Milan Škrinijar. Verovatno neće svi napustiti Milano, ali šanse Intera naredne sezone bi bile drastično manje čak i kako bi jedan promenio sredinu.

Pre njih otišao je Konte. Ne do kraja nezadovoljan, jer je pristao na kompenzaciju vrednu između 7.000.000 i 7.500.000 evra. Po slovu ugovora trebalo je da inkasira 12.000.000 i u trećoj godini. Ovako, dobiće odštetu. Možda i šansu da eskpresno nađe novi klub. Još veći. Pominje se da bi mogao da nasledi Zinedina Zidana ako Francuz napusti Real Madird.

U Interu bi mogao da ga zameni Simone Inzagi, kome je istekao ugovor sa Lacijom. Opcija je i Masmilijano Alegri, mada i bivši strateg Milana i Juventusa merka klupu kraljevskog kluba.


tagovi

Antonio KonteInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara