AEK imao Olimpijakosovu glavu na panju: Bosanac promašio zicer u 90. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 20:53

Na kraju 1:1 u velikom atinskom derbiju

Ide Olimpijakos ka još jednoj tituli šampiona Grčke, gazi rivale u otadžbini kao plitak potok, ali je hegemonija družine iz Pireja večeras mogla dobro da bude zaljuljana. Remi u velikom derbiju Atine protiv AEK-a ostavio je crveno-bele na bezbednoj udaljenosti od prvog pratioca solunskog Arisa. Međutim, AEK za koji je 90. minuta igrao Nenad Krstičić propustio je kolosalnu priliku da nanese prvi prvenstveni poraz omraženom Olimpijakosu i unese dozu dramatike u grčki šampionat.

Pamtiće u taboru žuto-crnih večeranji duel. U 90. minutu AEK je imao situaciju iz kojeg je mogao da postigne gol. Ili je morao. Posle prodora Paulinja, i centaršuta sa desne strane, sam na deset metara je ostao nekadašnji mladi reprezentativac Švedske bosanskog porekla Muarem Tanković. Imao je vremena da se namesti, pogleda i uputi precizan udarac ka golu Olija. Uradio je to vrlo loše, pa je na semaforu Spiros Luisa ostalo 1:1.

Izabrane vesti

Ako ništa drugo AEK je postao tek drugi tim ove jeseni koji je u domaćem ataru izborio pozitivan rezultat protiv Olimpijakosa. Bio je to klasičan atinski derbi, sa malo šansi, i mnogo prekida izazvanih prekršajima. Trener Olimpijakosa Pedro Martins napravio je malo iznenađenje u startnoj postavi. Na uštrb Lazara Ranđelovića i Kostasa Fortunisa, dao je šansu u prvom poluvremenu mladom grčkom reprezentativcu Marious Vrousaiu. Upravo je momak iz Olimpijakosove akademije iskoristio pas Bukalakisa i u 57. minutu doneo prednost Olimpijakosu.

AEK je posle toga imao sjajan period. Rizikovao je italijanski stručnjak Karera. Umesto Krstičića i Livaje, šansu su dobili Pakov, i Tanović. U igru je ušao i Paulinju. Vrebao je šansu AEK i na kraju došao do zasluženog remija preko Simošea. Mogao je i do tri boda, da je Muarem Tanković bio malo precizniji.


 

 

 


tagovi

Lazar RanđelovićNenad Krstičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara