Nelson Oliveira (Foto: AFP)
Nelson Oliveira (Foto: AFP)

AEK protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 12:52

Atinski tim u prethodnih devet sezona nije dobio poslednji meč jesenjeg dela šampionata. Mozzart vam na pobedu Žuto-crnih protiv Volosa nudi najveću kvotu na svetu - 1,45

Pobeda – drugu opciju AEK nema u poslednjem meču 13. runde u kojem dočekuje Volos (18.30). Atinski tim ne želi tri boda samo kako bi održao korak za vodećim timovima Super Lige, već i kako bi istovremeno prekinuo tradiciju od devet uzastopnih sezona u kojima nije slavio na poslednjem meču pred odlazak na pauzu.

Pritom, već na startu prolećnog dela prvenstva na Karaiskakiju ga očekuje derbi sa Olimpijakosom, što je dodatan motiv i obaveza za izabranike Masima Karere da danas trijumfuju i zaostatak za šampionom Grčke i liderom prvenstva svedu na šest bodova.

Izabrane vesti

MOZZART vam na pobedu AEK-a nudi najveću kvotu na svetu - 1,45. Probajte negde da pronađete veću.

Upravo protiv Olimpijakosa je AEK sredinom prethodne nedelje i zatvorio decembarski mini-ciklus teških, zahtevnih mečeva. Žuto-crni su u samo 14 dana odigrali pet utakmica u svim takmičenjima i taj period okončali jednom pobedom, protiv objektivno najslabijeg rivala, Smirnisa. Poraženi su od Brage, Lestera, između se uvukao i neuspeh protiv Panatinaikosa, da bi prethodne srede remizirali sa Olimpijakosom.

Italijanski stručnjak ne može da računa na nekadašnjeg fudbalera Crvene Zvezde Nenada Krstičića zbog suspenzije, iz istih razloga je odsutan i levi bek Emiliano Insua, a van stroja su i Nasim Hnid, Jonut Nedelčearu, Konstantinos Galanopulos i Marko Livaja, od kojih tek Hnid nije standardni prvotimac.

S druge strane Volos se nalazi na sredini tabele. Sredinom prošle nedelje remizirao je sa Panetolikosom, što je bio sedmi uzastopni meč bez pobede za tim Anhela Lopeza, ali i prvi u pomenutom periodu na kojem nisu postigli gol. Dakle, Volos ne kuburi sa realizacijom, postigao je makar gol na devet od 12 utakmica, međutim sopstvenu mrežu je sačuvao u samo tri navrata.

Dva tima odigrala su tek tri zvanične utakmice i svaka je pripala timu iz Atine, s tim da su se na svakom tresle mreže oba tima.

GRČKA SUPER LIGA - 13. KOLO

Subota

Panetolikos - Smirnis 0:1 (0:1)

OFI - Aris 0:3 (0:2)

Nedelja

Olimpijakos - AEL Larisa 5:1 (2:1)

PAOK - Panatinaikos 2:1 (1:1)

Ponedeljak

16.15: (2,50) Pas Janina (2,95) Asteras Tripolis (3,20)

18.30: (1,45) AEK (4,40) Volos (7,25)



tagovi

VolosAEK AtinaAEKGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara