AEK sa deset igrača stigao do duple krune

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 21:42

PAOK uprkos deficitu rivala poražen (0:2) u finalu Kupa Grčke

Igrač manje od šestog minuta nije predstavljao prepreku za AEK koji je uspeo da savlada PAOK u finalu kupa i tako stigne do duple krune, prve u 45 godina. Crveni karton koji je zaradio Lazaros Rota ostavio je Atinjane u podređenoj poziciji, ali i sa deset igrača šampion Grčke uspeo je da nađe recept za solunski tim i golovima Mukudija i Fernandesa stigne do drugog trofeja u sezoni (2:0).

Uspeo je klub iz grčke prestonice da napravi svojevrsan podvig, odoli pred inicijativom rivala i realizuje šanse za trofej u kupu i treću duplu krunu u klupskoj istoriji, prvu posle 45 godina, a važan deo novog uspeha bio je srpski fudbaler Mijat Gaćinović koji je tokom sezone bio neizostavni deo ekipe koju sa klupe predvodi Matijas Almeida.

Izabrane vesti

Na odnos snaga značajno je uticao crveni karton Rote koji je zbog faula nad Tajsonom zaradio direktno isključenje već u šestom minutu. Brojčano inferiorni igrači AEK-a prepustili su inicijativu rivalu, ali je pogodak Harolda Mukudijau 26. minutu trasirao put u željenom smeru. Kamerunski defanzivac spretno je reagovao na centaršut sa levog boka iz prekida i matirao Kotarskog.

Pogodak defanzivca AEK-a nije se odrazio na pristup PAOK-a koji je nastavio da plete mrežu oko Stankovićevog gola, a najbliži izjednačenju do odmora bio je u 30. minutu prilikom pretnje Švaba glavom.

U drugom poluvremenu tempo igre je značajno opao što je odgovaralo Atinjanima čiji je isključivi cilj bio da očuvaju minimalnu prednost. PAOK je prvo zapretio udarcem Augusta, međutim bez realne opaasnosti po Cicana Stankovića, dok je znatno bliži golu bio Andrija Živković koji je u 66. minutu glavom gađao pored gola.

Kako je vreme prolazilo, PAOK je pojačavao pritisak, ali je AEK izdržao ofanzivu protivnika i odgovorio sjajnim golom Fernandesa posle individualne bravure i neodbranijivog udarca sa leve strane za overu 16. trofeja Kupa Grčke.

KUP GRČKE - FINALE

AEK - PAOK 2:0 (1:0)

/Mukudi 26, Fernandes 90+2/


tagovi

Kup GrčkeAEKAEK AtinaPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara