Bolan udarac za AEK (©Reuters)
Bolan udarac za AEK (©Reuters)

AEK u 97. minutu ispustio prvo mesto pred plej-of, Ožegović treći strelac lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 20:36

Grčka liga se deli od sledećeg kola

E, sad postaje zanimljivo! Odigrano je poslednje kolo osnovnog dela grčkog šampionata i od sledeće runde tabela će se podeliti na plej-of i plej-aut zonu.

U borbi za titulu sve će da puca, jer četiri najbolja tima su se smestila u četiri boda. Kao prvoplasirani u plej-of ušao je PAOK i to tako što je AEK u 97. minutu ispustio pobedu u Solunu nad Arisom i samim tim vodeću poziciju pred doigravanje.

Izabrane vesti

Aris je dobio penal u dubokoj sudijskoj nadoknadi, iskoristio ga je Moron i time pokvario računicu crno-žutima iz Atine, koji su videli sebe na prvom mestu pred plej-of.

PAOK je dobio veliki poklon, ima sada bod više od AEK-a, a on je svoj posao odradio pobedom u gostima nad Lamijom – 2:0. Istina, bilo je poprilično teško za crno-bele, koji su do vodećeg gola došli tek u 71. minutu, strelac je bio Tajson. Četiri minuta kasnije je Andrija Živković izašao iz igre. Pobedu PAOK-a potvrdio je Baba u 92. minutu.

Najlakši posao je imao Olimpijakos, koji pokazuje znake života, a večeras je „torpedovao“ Volos sa 3:0 uz dva poništena gola, dva pogotka El Kabija i jedan Jovetića.

U plej-ofu će se igrati još deset kola, odnosno timovi će igrati po dvokružnom sistemu.

Kada je plej-aut zona u pitanju, Atromitos Saše Ilića je osvojio bod u Janjini – 1:1. Izvukli su se plavo-beli, ponovo je strelac bio Anđelski. Daleko je Atromitos od opasne zone, ali ostaje u klubu žal što je sjajna serija kada je Ilić seo na klupu prekinuta, upalo se u krizu i nije se došlo do plej-ofa.

A, veče je obeležio i Ognjen Ožegović. Nekadašnji napadač Partizana je postigao oba gola za Kifisiju, pretposlednji tim na tabeli i došao do zbira od 12 golova, čime je skočio na treće mesto liste strelaca.

GRČKA - 26. KOLO

Nedelja

Aris - AEK 3:3 (1:1)

Janjina - Atromitos 1:1 (1:0)

Kifisija - Panetolikos 2:2 (1:0)

Lamija - PAOK 0:2 (0:0)

OFI Krit - Panatinaikos 2:2 (1:1)

Olimpijakos - Volos 3:0 (2:0)

Panseraikos - Asteras 2:1 (1:1)



tagovi

OlimpijakosPAOKAEKPanatinaikosognjen ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara