Navijači Aeka (©Reuters)
Navijači Aeka (©Reuters)

AEK zauvek proteruje navijače koji su digli transparent “Kosovo je Albanija“

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 15:35

Atinski klub se oglasio saopštenjem povodom skandaloznog ponašanja huligana i ogradio se od njihovih političkih stavova

Utakmica između Aeka i Ajaksa u Atini obeležila je skandalozna poruka manje grupe navijača domaćeg sastava koja je u jednom trenutku podigla transparent sa natpisom: “Kosovo je Albanija“.

Tim povodom atinski klub oglasio se saopštenjem u kojem se ogradio od ekstremno nacionalnog sadržaja, koji nije stav istog...

Izabrane vesti

Neverovatan potez manje grupe navijača izazvao je javnu osudu tamošnje javnosti, a iz Aeka su najavili da će izgrednici zauvek biti proterani sa stadiona.

“AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavu transparenta, čak i na nekoliko sekundi. U pitanju je ekstremno nacionalistički sadržaj kome nije mesto na našem stadionu. Taj transparent nema apsolutno nikakvu vezu sa našim istorijskim poreklom, niti je povezan na bilo koji način sa našim klubom, niti to podržavamo“, stoji u saopštenju i dalje se navodi:

“AEK ne treba ništa da dokazuje rečima, jer je to učinio na delu na način na koji se ne može osporiti i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preuzela, protiv rata. Povodom ovog konkretnog incidenta, mi u AEK-u nećemo stajati mirno. Već smo pokrenuli acije protiv izgrednika. Ne želimo da jedna slika bude ogledalo svih navijača Aeka, koji takođe ne odobravaju ono što se pojavilo na tribinama. Zato će izgrednici zauvek biti proterani sa stadiona“.

AEK i Ajaks su meč završili remijem (1:1).



tagovi

AEK AtinaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara