Federer operisan, van terena skoro četiri meseca

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.02.20. | 12:11

Švajcarskom asu urađena artroskopska intervencija na desnom kolenu zbog čega će preskočiti i Rolan Garos

Treći reket sveta, Rodžer Federer iznenada je podvrgnut operaciji zbog koje neće moći da igra skoro četiri meseca. Švajcarski as je detalje i razloge intervencije podelio sa fanovima preko društvenih mreža.

"Desno koleno mi je pravilo probleme već neko vreme, očekivao sam da bol prestane, ali sam nakon medicinskog pregleda zajedno sa timom odlučio da juče odem na artroskopsku operaciju u Švajcarskoj. Nakon intervencije doktor Tej je potvrdio da je intervencija bila potrebna i da ću se u potpunosti oporaviti. Zbog ovoga neću moći da igram u Dubaiju, Indijan Velsu, Bogoti, Majamiju i na Rolan Garosu. Hvala na podršci. Jedna čekam da se vratim, vidimo se na travi", stoji u saopštenju za javnost.

Izabrane vesti

Da ga muči koleno videlo se još u polufinalu Australijan opena protiv Novaka Đokovića. Federer je pre četiri godine takođe imao problema sa kolenom, ali meniskusom, zbog čega je odsustvovao sa terena osam meseci, vrativši se 2017. u punoj snazi na tur osvojivši 18. i 19. grend slem trofej na Australijan openu i Vimbdonu.

Mešter iz Bazela uskoro puni 39 godina i veliko je pitanje da li će ikada ili kada će se vratiti u punu formu posle operacije. U svakom slučaju, očekuje se da se na teren vrati u njegov omiljeni Hale koji počinje 15. juna, ali će dotle preskočiti veliki deo sezone i izgubiti mnogo ATP poena što će ga, po svemu sudeći izbaciti iz prvih pet na svetu.

(Foto. Reuters, twitter.com/rogerfederer)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara