Zoran Manojlović (©AFP)
Zoran Manojlović (©AFP)

AFRIKA: Alžirski derbi zasenio Ligu šampiona, Manojlovićev Al Itihad pravi čuda u Egiptu

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 08:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Alžir 1)

Veliki derbi u 20. kolu šampionata Alžira. Posle slabog početka sezone, ES Setif je uspeo da se vrati u vrh tabele, a danas u direktnom okršaju ima priliku da preuzme od Konstantina drugu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona sledeće sezone. Konstantin ima bod više, ali je u očajnoj formi. Nije pobedio na poslednjih šest takmičarskih mečeva (četiri remija i dva poraza), a u tom periodu je eliminisan i iz Kupa Alžira. Isto se desilo i ES Setifu, koji je posle toga barem pobedio na poslednje dve prvenstvene utakmice, bez primljenog gola. Svakako, druga pozicija je maksimum za oba tima, pošto lider i branilac trona Beluizdad ima sedam poena više od Konstantina, a po tri odigrane utakmice manje od oba izazivača. U prvoj polusezoni ES Setif i Konstantin su odigrali 0:0, a to je bio njihov peti uzastopni duel na kojem je došla igra UG0-1.

HOROJA – VAJPERS, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Jedan od manje bitnih mečeva u poslednjem kolu ovogodišnje Lige šampiona. U C grupi su Radža Kazablanka i Simba već obezbedili plasman dalje, pa duel prvaka Gvineje i Ugande nema nikakav takmičarski značaj, osim da podele među sobom treću i četvrtu poziciju. Horoja je bolja, ima četiri poena, naspram dva Vajpersova. Uganđani su u prošlom kolu postigli svoj prvi gol u eliti, u remiju sa Radžom (1:1), dok su prvi bod osvojili sredinom februara baš protiv Horoje (0:0). Gvinejski predstavnik je u prošlom kolu igrao direktno protiv Simbe za prolaz, ali u Tanzaniji je deklasiran sa 7:0.

ZAMALEK – AL MEREIK, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nije se proslavio prvak Egipta Zamalek, jedan od najtrofejnijih klubova Crnog kontinenta. Ove godine takmičenje završava u grupnoj fazi, a večeras će protiv sudanskog Al Mereika probati da barem pobegne sa dna tabele. Ni gosti nemaju šanse da se domognu četvrtfinala, pošto imaju četiri poena manje od Beluizdada, dok imaju poen više od Zamaleka. Svakako, nije se Al Mereik obrukao, do sada je u izuzetno teškoj grupi sa Esperansom i Beluizdadom sakupio pet bodova, uz gol-razliku 2:3. Defanzivom će probati verovatno da dođe do pozitivnog rezultata i u Kairu, a prvi meč sa Zamalekom odigrao je 0:0.

GAZL EL MEHALA – AL ITIHAD, 21.15

(Fudbal, Egipat 1)

Dok se prvak Egipta takmiči u Ligi šampiona, srpski trener Zoran Manojlović se sa svojim Al Itihadom bori u šampionatu Egipta za plasman barem u Kup konfederacije. Trenutno je na toj četvrtoj poziciji na tabeli, poslednjoj koja vodi u drugo po kvalitetu međunarodno takmičenje u Africi, sa tri boda više od najbližeg pratioca Zamaleka. Ukoliko Al Itihad savlada osrednji Gazl, izjednačiće se bodovno sa Piramidsom, od kojeg ima meč manje, a prići će Fjučuru i mestu u Ligi šampiona na tri poena zaostatka. Fantastična situacija, s obzirom na to da su zeleno-beli prošle sezone, pre dolaska Manojlovića, strepeli za opstanak i završili ligu kao 12. Tim iz Aleksandrije je sada u seriji od tri uzastopna trijumfa, dok je Gazl izgubio četiri od poslednjih pet prvenstvenih mečeva. U prvoj polusezoni je Gazl slavio u Aleksandriji sa 2:0.

RADŽA KAZABLANKA – SIMBA, 23.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Pisali smo već o C grupi Lige šampiona, kako je ovde sve već poznato bilo posle petog kola. Susret u Kazablanki nema takmičarsku vrednost, pa će obe ekipe moći da se opuste i da uživaju na terenu. Radža će svakako da bude prva, ima četiri poena više od Simbe, dok gosti imaju cilj da nanesu Marokancima prvi poraz. Vicešampion Tanzanije dolazi u Kazablanku raspoložen, posle pobede sa neverovatnih 7:0 nad Horojom. Zanimljivo, u prva četiri kola velikan iz Dar Es Salama je postigao samo dva pogotka. Od Radže je kod kuće izgubio sa glatkih 3:0.


tagovi

AfrikaZoran ManojlovićAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara