Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Arapski Juventus spasava sezonu, Setif potencijalna mina, Gor Maija ređa pobede

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 09:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Čuvaj se, Gor Maija je opet beskrupulozna. Iza najtrofejnijeg tima Kenije je serija od devet pobeda, doduše, jedna je ostvarena u Kupu posle penala, ali i to dovoljno govori u kakvoj je formi branilac titule. Posle lošeg starta prvenstva Gor Maija je ponovo aktivna u borbi za tron i trenutno je osam bodova daleko, uz dva meča manje u odnosu na lidera. Danas dočekuje Sofapaku koja je u sredini tabele i igra promenljivo.

SFAKSIJEN - TRANSPORTS, 16.00

(Fudbal, Kup Tunisa)

Sfaksijen juri spas sezone. Arapski Juventus, kako glasi nadimak ovog tima, završio je kao petoplasiran u prvenstvu Tunisa i nije uspeo da obezbedi izlaz na međunarodnu scenu. Ipak, ima šansu da kroz Kup izvadi fleke. Danas igra polufinale najmasovnijeg takmičenja u zemlji protiv niželigaša Transportsa i sve sem slavlja domaćih bi bilo iznenađenje epskih razmera.

ASEK MIMOZAS - SO ARME, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Dosta je ujednačeno ovogodišnje izdanje šampionata Obale Slonovače, tačnije plej-ofa. U borbi za titulu se nalaze sva četiri tima, a do kraja takmičenja su preostale još dve runde. Prva je na programu danas, a ASEK Mimozas ima šansu da eliminiše barem jednog protivkandidata. SO Arme je sakupio četiri boda, dok ASEK deli lidersko mesto sa AFAD-om sa šest bodova. U tri ovosezonska dvoboja ovih ekipa ASEK je ostvario dve pobede, poslednju pre 10 dana sa 2:0, a Arme jednu.

KOTONSPORT - KABILIJA, 18.00

(Fudbal, CAF kup)

Završnica u drugorangiranom klupskom takmičenju u Africi je stigla na red. Na programu su prvi susreti polufinala CAF Kupa konfederacija, a prvi će na teren Kotonsport i Kabilija. Lider prvenstva Kameruna izgubio je samo jednom na sedam proteklih mečeva u svim nadmetanjima, dok je Kabilija petoplasirana u šampionatu Alžira nije izgubila na sedam minulih susreta.

SETIF - BORDŽ BOU, 18.45

(Fudbal, Alžir 1)

Lider protiv davljenika, a opet nije sve tako jednostavno. Setif je vodeći sa četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, dok je Bordž Bou pretposlednji sa devet bodova manje od zone bezbednosti. Ali, ima jedna začkoljica. Bordž Bou se probudio i pokazao da će da se bori za osptanak. Vezao je šest mečeva u ligi bez poraza i tokom te serije ostvario tri pobede, što su i jedina njegova slavlja ove sezone.

To je dovoljno dza oprez Setifa.

PIRAMIDS - RADŽA KAZABLANKA, 21.00

(Fudbal, CAF kup)

Piramidsu ne ide baš najbolje u nameri da se domogne mesta u Afričkoj Ligi šampiona kroz prvenstvo Egipta, ali je u prilici da drugi put zaredom izbori mesto u finalu drugonagiranog kontinentalnog takmičenja. Prošle sezone je poražen od marokanskog Berkanea, a sada mu je rival u polufinalu velikan Radža Kazablanka. Gosti se bore za titulu u Maroku, trenutno su drugoplasirani, a nema dileme da imaju i najviše ambicije u ovom takmičenju.

HASANIJA - MAGREB FES, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

Ista forma krasi Hasaniju i Magreb Fes tokom poslednjih pet rundi prvenstva Maroka, ali domaćinu je malo lakše. Ima šest bodova više od rivala i udaljen je osam koraka od zone ispadanja, dok je Magreb Fes samo na dva stepenika dalje. Oba tima su poražena na tri minula duela, a šire posmatrano Hasanija je slavila samo jednom na poslednjih sedam okršaja, dok je Magreb Fes ostvario dva slavlja na minulih 17 prvenstvenih susreta.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara