Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Autsajderi u borbi za finale Kupa 8, Pretorija "razbila maler"

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 09:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika - Kup 8)

Nisu im se davale velike šanse pred početk Kupa 8, ali Kejp Taun Siti i Svolovs su imali drugačije planove. Izbacili su bolje plasirane sastave Amazulua i Orlando Pajratsa i dospeli u polufinale, u kojem danas igraju prvi duel. Oba tima u novoj kampanji nemaju poraz. Osim slavlja u ovom nadmetanju zabeležili su po pobedu i remi u šampionatu, a protekle sezone uspešniji je bio Svolovs sa pobedom kod kuće i remijem u Kejp Taunu. Zanimljivo, proteklih šest dvoboja završena su golom na obe strane, a od toga je pet završeno sa najmanje tri pogotka.

PRETORIJA - DŽOMO KOSMOS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 2)

Pretorija i Džomo Kosmos novu kampanju nisu krenuli na najbolji način. Domaćin je poražen u gostima JDR Starsu, dok je Džomo potpisao kapitulaciju kod kuće Ričards Beju. Dva tima završila su minulu kampanju u drugoj polovini tabele, s tim da je Džomo Kosmos, inače ekipa legendarnog južnoafričkog fudbalera koji je vlasnik i trener, osvojio tri boda više od Pretorije. Poslednji dvoboj rivali su imali u maju ove godine i slavila je Pretorija minimalcem, i bila je to njena prva pobeda nad Kosmosom posle šest mečeva.

UTONGATI - BLEK LEOPARDS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 2)

Jedan od glavnih kandidata za promociju počeo je remijem. Blek Leoprads nema nameru da se preterano zadržava u drugom rangu južnoafričkog fudbala, u koji je dospeo pošto je prethodno završio kao poslednjeplasiran u najjačem društvu. Remi sa Polokvane Sitijem na otvaranju nije bio dobar znak, ali Utongati važi za tim koji je prolazi najbolje na strani. Slavio je samo jednom na sedam minulih mečeva.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara