Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Bitka za Ligu šampiona i Kup konfederacija, igra se i u Zambiji, Tanzaniji…

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 08:50

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Gosti imaju samo bod u prva tri kola prvenstva Tanzanije. Namungo ima po jednu pobedu, remi i poraz na startu šampionata ove zemlje. Sve četiri boda je ostvario na svom terenu. Prošle sezone je Kinondani osvojio četiri boda. Pobedio je kod kuće sa 3:0, dok je u poslednjem odmeravanju snaga bilo bez golova.

ZESKO JUNAJTED – GRIN BAFALOS, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Veliki derbi šampionata Zambije igraju šampion i vicešampion, Zesko i Grin Bafalos. Zesko je prošle sezone bio dominantan, ali na startu novog šampionata ove afričke zemlje, Grin Bafalos je lider, ima sedam bodova više, uz utakmicu više. Zesko je u proteklom prvenstvu osvojio četiri boda protiv najvećeg rivala. Dobio ga je u gostima sa 1:0, a u prvom meču je bilo 1:1. Na poslednje tri utakmice je bilo 0-2 gola.

MAZEMBE – AMAZULU, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Amazulu je u dvomeču plej-ofa za CAS Ligu šampiona ušao kao favorit protiv Mazembea, prvaka Demokratske Republike Kongo, ali je u prvom meču Durbanu bilo bez golova. Gosti su sedam mečeva bez poraza. Na klupi Amazulua sedi Beni Mekarti, jedan od najboljih igrača Južne Afrike u poslednjih nekoliko decenija. Očekuje se tvrda utakmica. Kvalitet je na strani vicešampiona Južne Afrike, ali domaći teren mogao bi da bude tas na vagi na stranu Mazembea.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

KOTONSPORT – ORAPA JUNAJTED, 16.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Kamerunski Kotonsport juri gol minusa iz prvog meča u Bocvani (1:2). Domaći teren je velika prednost u Africi, pa bi Kotonsport mogao da nadoknadi prednost i plasira se u finalni dvomeč za plasman u Kup konfederacija, drugorangirano takmičenje na kontinentu, pandan Ligi Evrope na Starom kontinentu.

AL AHLI KAIRO – US GENDARMERI, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

U prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, najbolji tm Nigera je uspeo da odigra nerešeno sa braniocem krune najboljeg tima na kontinentu, Al Ahlija iz Kaira. Egipatski vicešampion ne bi trebalo da ima prblema da na svom terenu izbori nastavak trke za odbranu kontinentalnog trona. Problem za Al Ahli moglo bi da bude što šampionat ove zemlje nije počeo, pa velikan nije u takmičarskom ritmu.

EL MASRI – URA SC, 19.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Al Masri je u prvom meču u Ugandi odigrao bez golova protiv URA SC, pa sada na domaćem terenu u Aleksandriji ima šansu da izbori finalnu rundu kvalifikacija za Kup konfederacija. Domaćin nije u takmičarskom ritmu jer šampionat Egipta nije počeo. Ura ima tri pobede i remi u prethodna četiri meča.

PIRAMIDS – AZAM, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Egipatski predstavnik u kvalifikacijama za Kup konfederacija odigrao je u Tanzaniji protiv Azama, pa sada ima zicer na svom terenu. Piramdis nije oduševio prošle sezone, ali plasman u finalnu rundu kvalifikacija ne bi trebalo da bude problem na stadionu 30. juni u Kairu. Azam je u domaćem šampionatu startovao sa četiri boda u prva tri kola.



tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara