Ričmond Boaći u dresu Crvene zvezde (©AFP)
Ričmond Boaći u dresu Crvene zvezde (©AFP)

AFRIKA: Boaći traži senzacionalnu pobedu i put do četvrtfinala Kupa konfederacije

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 08:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacije)

Ove nedelje su na programu svi mečevi poslednjeg kola grupne faze Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi. U A grupi samo je Marumo Galants obezbedio već plasman u četvrtfinale, dok je predstavniku DR Konga Sent Eloj Lupopu neophodno čudo. To je da Al Akdar pobedi USM u Alžiru, ali i da Sent Eloj trijumfuje u Južnoj Africi, pa da nastane trougao između te tri ekipe sa po osam bodova. Onda bi se gledala gol-razlika, a i u toj kategoriji je Sent Eloj najlošiji, sa 4:7. USM je na 7:4 trenutno, a Al Akdar na 7:8. Dakle, Sent Eloj mora da juri što ubedljiviju pobedu protiv ekipe od koje je na svom terenu izgubio sa 2:1.

USM ALŽIR – AL AKDAR, 22.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

I dalje pišemo o A grupi, pošto nismo pokrili scenario po kojem Sent Eloj ne pobeđuje Marumo. U tom slučaju je libijskom Al Akdaru, za koji nastupa bivši napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći, za prolaz među osam najboljih ekipa neophodna pobeda. Konkretno, bilo kojim rezultatom, pošto je prvi duel sa USM-om završen 1:1. To je doduše bilo pre nego što je registrovan Boaći, sa napadačem iz Gane Al Akdar je igrao samo poslednja dva kola i u njima osvojio četiri od ukupno pet bodova, koliko ima. Bivši Zvezdaš je postigao jedan gol, vredan boda protiv Sent Eloja (1:1). USM doduše još uvek nije primio nijedan gol pred svojim navijačima, ima dve pobede i veliki je favorit večeras.

MONASTIR – REAL BAMAKO, 22.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

U D grupi je jasna situacija, tanzanijski Jang Afrikans i tunišanski Monastir će igrati u četvrtfinalu. S tim da ekipa koju trenira srpski strateg Darko Nović danas ima priliku da preuzme prvu poziciju od Jange. Pošto obe ekipe imaju po 10 bodova i isti rezultat u međusobnim duelima (oba tima slavila sa po 2:0 kod kuće) odlučivaće gol-razlika. Monastiru je ona lošija, 6:3, dok Janga ima 8:4. Novićev tim će zato pred svojim navijačima takođe da traži što ubedljiviji trijumf, kako bi dobio na papiru lakšeg rivala u četvrtfinalu. U prvom okršaju Monastir je odigrao 1:1 sa Real Bamakom u Maliju.

PIRAMIDS – FJUČUR, 22.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Egipatski derbi biće verovatno najzanimljivija utakmica koju će nam doneti ovo kolo Kupa konfederacije. Reč je o duelu iz C grupe, u kojoj je FAR Rabat prvi sa 10 bodova, ima po dva više od Piramidsa i Fjučura, pa je već obezbedio prolaz dalje. Verovatno će danas da overi i prvo mesto, pošto gostuje u Togou Kari, najslabijoj ekipi grupe sa jednim bodom. Piramids i Fjučur zato igraju direktan meč za prolaz i najverovatnije drugu poziciju, a posle 1:1 iz prvog njihovog duela sve je otvoreno. I tu dolazimo do zanimljive situacije: Ako i večeras u Kairu bude 1:1, Piramids će da prođe dalje zbog bolje ukupne gol-razlike. Za sve druge remije gleda se i gol u gostima. Tako, Piramidama odgovara i 0:0, ali sa 2:2, 3:3 dalje će Fjučur. Ove ekipe su relativno izjednačene i u prvenstvu, posle 21 kola Fjučur je bolji za tri poena od Piramidsa, koji mu je najbliži pratilac, a po trenutnom poretku to bi mu donelo Ligu šampiona. Prvi prvenstveni duel, takođe na terenu Fjučura, isto su remizirali sa 1:1. Zanimljivo, Piramids nikada nije pobedio Fjučur, ima tri remija i dva poraza protiv njega.



tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara