Fudbaleri USM Alžira (©AFP)
Fudbaleri USM Alžira (©AFP)

AFRIKA: Branilac trona u Kupu konfederacije kod kuće juri minus, Zamalek i Drims brane stečene prednosti

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 09:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

DRIMS – STAD MALIJEN, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Ove nedelje su na programu revanš mečevi četvrtfinala Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi. Drims je veliki deo posla odradio u Maliju pre nedelju dana, golovima Džona Antvija u drugom delu drugog poluvremena je došao do preokreta i pobede od 2:1. Sada kod kuće u Davuu ima dobru šansu da se domogne polufinala. Interesantno, tim iz Gane je pre te pobede u Maliju vezao četiri meča u domaćem prvenstvu bez trijumfa (tri remija i jedan poraz). S druge strane, Stad Malijen nije slavio na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima (tri poraza i jedan remi).


ZAMALEK – FJUČUR, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

U polufinalu Kupa konfederacije ima mesta samo za jednu ekipu iz Egipta. Rivali iz Kaira Zamalek i Fjučur danas će se sastati na Internacionalnom stadionu. Zamalek, koji je već osvajao ovo takmičenje, ima prednost od 2:1. iz prve utakmice. Do trijumfa je došao posle preokreta, pogotkom Ziza iz penala u 88. minutu. Prethodno su se ova dva tima sastala jednom u prvenstvu Egipta, krajem novembra takođe na stadionu Fjučura. Zamalek je tada slavio sa 2:0. U egipatskoj Premijer ligi Fjučur je trenutno bolje rangiran od Zamaleka, ima dva poena više, ali i dva odigrana meča više.


USM ALŽIR – RIVERS JUNAJTED, 23.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Pobedio je Rivers Junajted u prvoj utakmici u Nigeriji sa 1:0, ali ima za čime da žali. Potpuno je nadigrao branioca pehara na svom terenu, uputio je čak 30 šuteva ka golu rivala, ali samo je jedan završio u mreži. Reakcija igrača Riversa, koji su posle poslednjeg sudijskog zvižduka popadali na teren jasno govori o tome da ni oni nisu zadovoljni ishodom i da su svesni da ih u Alžiru čeka pakao. USM je računajući sva takmičenja odigrao ove sezone 15 utakmica kod kuće, zabeležio je 11 pobeda i po dva remija i poraza. Trenutno je u seriji od četiri vezana trijumfa, uključujući i onaj u Kupu Alžira nad niželigašem Ruseom od 8:0.


BERKAN – ABU SALIM, 23.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Susret Abu Salima i Berkama u Libiji doneo je „duplo golo“. Nula golova, nula od igre. Marokanci su tako nešto i želeli, bilo im je bitno da ne izgube, pa da se za sve pitaju kod kuće. Libijci po kvalitetu ni ne mogu da pariraju Berkanu, pokazuju to i rezultati u domaćem prvenstvu (sedmi na tabeli sa 20 bodova manje od lidera Al Ahlija iz Tripolija). Berkan je apsolutni favorit danas, očekuje se da završi posao u marokanskom stilu – da ne bude goleade već samo rutinsko odrađivanje posla.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara