AFRIKA: Buletse pogodio metak Ama Zulua, ubedljiv poraz Kajzer Čifsa

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.09.21. | 22:57

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

ZANAKO – AKONANGUJ 1:0 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Minimalnom pobedom predstavnik Zambije overio je plasman u narednu fazu koji je mogao da se nasluti već posle pobede 2:0 u gostima. Pobedonosno pogodak postigao je Siankombo u 69. minutu i tako potpisao eliminaciju Akonanguja.

BIG BULETS – AMA ZULU 1:3 (0:2)

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Pobedom u gostima sa dva gola razlike Ama Zulu je uspeo da anulira poraz na domaćem terenu (0:1) i obezbedi kartu za dalje takmičenje. Ntuli je sa dva rana gola probudio nadu igrača južnoafričkog predstavnika, a na gol Kabučija odgovorio je Mtembu i doneo veliko slavlje Ama Zuluu.

KAJZER ČIFS – ROJAL 1:4 (0:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Rojal je pobedom u gostima Kajzer Čifsu potvrdio uspon forme, ali i krizu rivala. Letosalo je sa dva pogotka trasirao put do trijumfa, međutim domaćin je pokazao zube preko Hlantija u 74. minutu. Nada Čifsa trajala je samo dva minuta, a sve dileme otklonio je gol u sudijskoj nadoknadi za konačnih 1:4.

NUADIBU – LOTO 2:0 (0:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Klub iz Mauritanije uspeo je u drugom poluvremenu da sa dva pogotka stigne do naredne faze. Remi u prvom meču uticao je da timovi iz prilično ujednačenih pozicija uđu u revanš, a prelomni momenat predstavljao je penal za domaćina. Gol sa bele tačke otvorio je Loto, a sve dileme otklonio je Hemeja u 76. minutu.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara