Koreografija navijača Vidada sa jednog od ranijih derbija Kazablanke (©AFP)
Koreografija navijača Vidada sa jednog od ranijih derbija Kazablanke (©AFP)

AFRIKA: Derbi Kazablanke ukras dana, sastaju se i Čifsi i Pajretsi u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 09:17

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Gor Maija je odlično otvorila novu sezonu. U prvih pet kola je ostvarila četiri pobede i remi, baš prošle srede na gostovanju Ulinzi Starsima (0:0). Polis s druge strane ima samo jednu pobedu i čak četiri poraza, mada može da se pohvali da je na poslednja tri meča dao barem po gol. Polis je tek ove sezone ušao u prvu ligu, tako da sa Gor Maijom u minulom šampionatu nije još odmeravao snage.

UPDF – MBARARA SITI, 13.00

(Fudbal, Uganda 1)

Nastavlja se prvenstvo Ugande, UPDF ima nameru da ostane još jednom neporažen na svom terenu. U prva četiri kola je dva puta bio domaćin i iz tih mečeva je sakupio četiri poena. Mbarara Siti je na šest poena, ali obe pobede je ostvarila kod kuće. U gostima je doživela poraze od Toro Junajteda (1:0) i BUL-a (1:0). U februaru ove godine UPDF je na svom terenu savladao Mbararu sa 2:0. Gor Maija za sada može da se malo više posveti prvenstvu, pošto je 3. kolo kvalifikacija za Kup konfederacija očekuje tek 28. novembra.

ZESKO – GRIN IGLS, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Odlično je ZESKO otvorio ligu, ali je u poslednja četiri kola ostvario samo jednu pobedu. Prošla dva kola su odigrali nerešeno, sa Grin Bafalosima i Konkolom po 1:1. Orlovi su u prvih devet kola ostvarili samo dve pobede, ali i četiri remija. Zato su sada tek 13. na tabeli. Poslednja četiri susreta ZESKO-a i Grin Iglsa su završena bez pobednika, na svim mečevima je bilo 0:0. Poslednji gol neka od ekipa je dala još 2018. godine, kada su Grin Iglsi trijumfovali sa 1:0.

KAJZER ČIFS – ORLANDO PAJRETS, 14.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Jedan od velikih derbija u južnoafričkom fudbalu, mada je već sada jasno da nijedan od ova dva velikana neće biti konkurentan u borbi za titulu. Mamelodi Sandauns beži šestoplasiranom Orlandu osam bodova, a sedmoplasiranom Kajzer Čifsu 10. Pajretsi su bez poraza na poslednja četiri meča, ali na tri su odigrali nerešeno. U prošlom kolu su savladali Sekukune sa 2:1, a Čifsi su izgubili od Stelenboša sa 1:0. Prošle sezone je u derbijima svaki tim trijumfovao na svom terenu, prvo Orlando sa 2:1, a zatim Čifsi sa 1:0.

STELENBOŠ – GOLDEN EROUS, 16.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Stelenboš je najveći hit dosadašnjeg toka šampionata u Južnoj Africi. Posle devet kola još ne zna za poraz i jedini je koji još koliko-toliko uspeva da zadrži korak za liderom Mamelodijem. Ostvario je pet pobeda i četiri remija, lider mu beži tri poena, s tim što on ima i odigran meč manje. Golden Erous je tim kojem je mesto u sredini tabele, ima samo dve pobede i četiri remija, uz gol-razliku 14:15. U poslednja tri kola je ostvario samo jedan poen. Poslednji susret Golden Erousa i Stelenboša, u junu ove godine, završen je 0:0.

VIDAD KAZABLANKA – RADŽA KAZABLANKA, 17.00

(Fudbal, Maroko 1)

Vikend derbija u Africi. U petak su se sastali u Egiptu Zamalek i Al Ahli (3:5), a danas će u najboljoj utakmici u zemlji da uživaju Marokanci. Tamošnji velikani Vidad i Radža odmeriće snage u 147. derbiju Kazablanke. Vidad još ne zna za poraz, ima osam pobeda i samo jedan remi, dok je Radža već u zaostatku od pet poena. Dva puta je remizirala u poslednja tri kola, prošle srede je odigrala 0:0 sa Rapidom Ued Zemom, a trener Radže Lasad Čabi rekao je da je to bila najlošija utakmica njegovog tima od kako je on u Kazablanki. Priznao je, međutim, da je ekipa previše razmišljala o duelu sa Vidadom. Oba prošlogodišnja derbija Kazablanke pripala su Vidadu, sa 2:0 i 2:1. Radža nije pobedila rivala od decembra 2019. godine i sada je željna osvete.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara