Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Derbi Pretorije, igra se i u Maroku i Etiopiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 08:43

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

Šampion Zambije, Zesko junajted, loše je počeo ovu sezonu. Tek je na osmom mestu sa čak 13 bodova manje od lidera, Grin Bafalosa. Zesko je već četiri kola bez pobede, danas igra u gostima protiv Prajson Leopardsa, tima koji je u donjem delu tabele. Domaćin je slabo počeo šampionat, ali se budi, sakupio je sedam bodova u poslednja tri meča. Prošle sezone u međusobnim utakmicama domaćini su pobedili oba puta. Leopards je na svom terenu dobio sa 3:0, a Zesko sa 1:0.

SIDAMA BUNA – SEBETA SITI, 13.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je sakupio četiri boda u prva tri kola elitne lige Etiopije. Sebeta Siti je bez pobede. Ima samo dva boda u prethodne tri utakmice, i to bez postignutog gola. Na tri meča ovih timova pao je samo jedan gol. Na četiri vezana duela Sidame i Sebete bio je tip 0-1. Sidama Siti je imala mnogo više uspeha u međusobnim utakmicama. Pobedila je na četiri od pet duela.

KAJZER ČIFS – AMAZULU, 16.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kajzer Čifs je slabo počeo šampionat Južne Afrike, ali se trgao vicešampion kontinenta. Ostvario je četiri pobede u pet kola iako je tim iz Johanesburga bez pomoći srpskog napadača Samira Nurkovića koji je povređen. Amazulu je prošle sezone bio vicešampion, odmah iza neprikosnovenog Mamelodija, ali tim iz Durbana je tek osmi u novom prvenstvu. U proteklom šampionatu Amazulu, ekipu koju s klupe predvodi Beni Mekarti, osvojila je četiri boda protiv današnjeg rivala.

MAMELODI – SUPERSPORT, 16.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Nemoguća misija ove sezone u Južnoj Africi – dati gol Mamelodiju. Šampion je na 10 utakmica ove sezone pobedio na osam, dva puta je odigrao nerešeno, a mreža ekipe iz Pretorije nije se zatresla već 900 minuta u novom šampionatu. Pet bodova više ima lider u odnosu na najbližeg pratioca Stelenboša. Danas se igra gradski derbi. Mamelodi je prošle sezone osvojio četiri boda protiv rivala iz Pretorije. Dobio je sa 3:1, a u prvom meču u proteklom prvenstvu nije bilo golova.

STELENBOŠ – ORLANDO PAJRATS, 16.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Domaćin je prijatno iznenađenje ove sezone u Južnoj Africi. Nema poraz posle 11 kola. Zaostaje za Mamelodijem pet bodova. Orlando je tek sedmi. Više se očekivako od ekipe iz Johanesburga. Poslednje tri utakmice ovih timova završene su remijima. Pirati su odigrala četiri nerešena ishoda na šest mečeva na gostovanjima u Premijer ligi ove afričke zemlje.

MAGREB FES – FAR RABAT, 18.15

(Fudbal, Maroko 1)

Magreb Fes je na šestom mestu šampionata Maroka. Nema poraz u poslednja tri kola, sakupio je pet bodova. Far Rabat ima tri boda više od današnjeg rivala, a na prethodne četiri utakmice sakupio zabeležio je tri trijumfa i remi. Na poslednja dva meča ovih timova dolazila je kombinacija GG3+, a domaćini su slavili. Far Rabat je dobio sa 3:2, a Magreb sa 2:1.



tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara