Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Derbi u Gani, igra se u Tanzaniji, Etiopiji, Ugandi, Alžiru...

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 08:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Azam se sa Jang Afrikensom i Simbom bori za titulu u šampionatu Tanzanije. Domaćin je u donjem delu tabele i nije obezbedio opstanak. JKT Tanzanija ima dve uzastopne pobede na svom terenu. Azam ne zna za poraz već šest mečeva. U prvom delu šampionata nije bilo pobednika u duel ova dva tima – 1:1. Na tri od četiri poslednje utakmice golovi su padali na obe strane (GG).

JIMA ABA JIFAR – SEBETA SITI, 15.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Jima je na pretposlednjem, 12. mestu šampionata Etiopije. Bez poraza je već četiri kola. Sebeta je takođe u donjem delu tabele, ali ima osam bodova više od domaćina, a bez trijumfa je na poslednje dve utakmice. Početkom godine u meču ova sva tima nije bilo pobednika 1:1, dok je prošle sezone Sebeta na svom stadionu slavila sa 3:1.

KINONDONI MC – GVAMBINA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćin je na šestom mestu u Tanzaniji. Sakupio je pet bodova u prethodna tri kola. Gvambina je bezbrižna na sredini tabele, sa čak 10 bodova na poslednja četiri meča. U prvom delu sezone Kinondoni je slavio u gostima sa 3:0. Kao domaćin Kinondani ima čak šest pobeda u nizu, a za tih 540 minuta samo je jednom primio gol.

KITARA – VAJPERS, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Vajpers je sa ekipom URA SC poravnat na tabeli prvenstva Ugande sa 39 bodova, ali i Ekspres je u trci za krunom sa tri boda manje. Vajpers je na svom terenu pobedio svih devet utakmica, ali na gostovanjima je mnogo slabiji, samo je tri puta dobio na osam mečeva. Kitara je najgori tim u ligi sa samo pet bodova i već je jednom nogom u nižem rangu. Na svom terenu je dobio samo jedan od osam mečeva. U prvom delu šampionata Vajpers je slavio na svom terenu sa 2:1.

URA SC – BIDKO BUL, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

URA želi titulu u Ugandi. Bidko Bul je na sredini tabele sa tri meča bez pobede. Domaćin ima četiri vezana trijumfa na svom terenu. Poslednja dva meča ova dva tima rešila je u svoju korist URA SC (2:0 i 3:1). Na tri od četiri poslednja deula pogoci su padali na obe strane (GG).

SKIDA – MS ALŽIR, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Domaćin se bori za opstanak u elitnoj ligi Alžira. Ima samo osam bodova, odnosno čak 13 poraza u 17 utakmica. Skida je u neverovatnoj crnoj seriji od devet poraza. To je prilika za goste da krenu ka sredini tabele. MS Alžir je u dobroj formi. Nije poražen već četiri utakmice u prvenstvu. Biće to prvo odmeravanje snaga ova dva tima u istoriji.

GREJT OLIMPIKS – ASANTE KOTOKO, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Veliki derbi šampionata Gane, igraju drugi protiv prvog. Asante Kotoko ima samo bod više od Grejt Olimpiksa. Na 19 utakmica gosti su primili samo osam golova i u tom parametru su najbolji u ligi. Asante nije vadio loptu iz svoje mreže na poslednje dve utakmice. U prvom delu sezone Grejt Olimpiks je u gostima slavio sa 1:0 protiv današnjeg rivala. Samo je jednom na pet prethodnih duela ova dva tima bilo tri ili više golova.

VOLAJTA DIHA – HAVASA, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Volajta i Havasa su na sredini tabele elitne lige u Etiopiji. Gosti su u boljoj formi, nisu poraženi na tri poslednje utakmice. U četiri prethodna meča ova dva tima pobede su ostvarile domaće ekipe. Na dva poslednja odmeravanja snaga dolazila je kombinacija GG3+. Havasa je u seriji od dva trijumfa protiv današnjeg rivala, ali oba na svom terenu.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara