Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Derbi u Ugandi, igra se u Etiopiji, Južnoj Africi i Egiptu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 08:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Adama Siti je najgora ekipa u šampionatu Etiopije, ima samo osam bodova na 17 utakmica, četiri manje od najbližeg konkurenta Jime. Volkite Kenema je u lošoj formi, ima tri vezana poraza, a za tih 270 minuta nije postigla nijedan gol. Sredinom januara kada je Adama bila domaćin, Volkite je slavio sa 1:0. Na poslednje tri utakmice ovih timova bilo je 0-2 gola.

KJETUME – VAKISO DŽAJANTS, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Kjetume je trenutno na mestu koje vodi u niži rang u Ugandi, dok Vakiso ima četiri boda više pred njihov međusobni duel. U prvom delu sezone u meču Vakiso – Kjetume nije bilo pobednika – 2:2. I pre toga je njihov duel završen remijem, 1:1. Na dva od tri poslednja duela ovih timova bilo je tri ili više pogodaka.

VAJPERS – EKSPRES, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Derbi Ugande, igraju prvi protiv trećeg. Vajpers ima šest bodova više od Ekspresa koji je u lošoj formi. Sakupio je samo dva boda na tri utakmice. Vajpers je odličan domaćin. Na 10 utakmica nove sezone čak devet puta je pobedio, a jednom igrao nerešeno i to u prošlom kolu protiv Vakiso Džajantsa. U prvom delu sezone bilo je 1:1 u duelu ova dva tima. Na četiri vezana meča Vajpersa i Ekspresa bio je tip 2-3 pogotka.

MARICBURG – BAROKA, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Domaćin je u donjem delu tabele elitne lige Južne Afrike i čeka ga grčevita borba za opstanak. Baroka je na osmom mestu. Već četiri kola nije poražena. Posle tri vezana remija, prošle nedelje je slavila protiv Čipa Junajteda u gostima sa 1:0. Poslednja dva međusobna meča pripala su Baroki sa po 2:1.

FASIL KETEMA – HADIJA HOSANA, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil hita ka tituli u Etiopiji. Ima čak 12 bodova više od Etiopije Bune. Lideru na noge stiže solidna Hadija koja je na petom mestu, bez poraza je tri kola. Najbolji tim ove afričke zemlje bolje igra na gostovanjima gde je slavio na osam od devet mečeva, dok na svom terenu ima šest trijumfa, dva remija i poraz. Prošle nedelje na svom terenu Fasil Ketema nije uspela da slomi otpor Bahir dar Kenema. Meč je završen bez pobednika.

ASVAN – EL GUNAH, 21.30

(Fudbal, Kup Egipta)

Asvan i El Gunah su u sredini tabele šampionata Egipta, a večeras igraju u osmini finala kupa. Asvan na svom terenu ove godine ima samo dve pobede na devet utakmica i samo pet postignutih golova. El Gunah je loš na gostovanjima, samo je jednom slavio na osam mečeva. U šampionatu Faraona prošle godine El Gunah je oba puta pobedio Asvan sa po 1:0.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara