Foto: Reuters
Foto: Reuters

AFRIKA: Drama na COSAFA kupu pripala Južnoj Africi, JKT Tanzanija preživela

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 22:00

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

JKT TANZANIJA - MTIBVA ŠUGAR 2:1 (1:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Opstali su fudbaleri JKT Tanzanije u elitnom rangu. Za to im je bila potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Mtibva Šugarom i ostvarili su je. Poveli su preko Katange u 12. minutu, da bi gosti posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu došli do izjednačenja. U heroja je izrastao Mgandila, koji je golom u 85. minutu doneo trijumf i opstanak domaćinu.

SENEGAL - JUŽNA AFRIKA 0:0 (4:5 penalima)

(Fudbal, COSAFA kup)

Drama u finalu COSAFA kupa. Domaćin turnira je na kraju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca došao do titule. Prvo poluvreme pripalo je selekciji Senegala, drugo Južne Afrike. Ipak, golovi su izostali. Otišlo se u dodatnih 30 minuta, ali i dalje nije bilo promena na semaforu, pa se pristupilo izvođenju penala. Broks je promašio na startu treće serije, pa je Fal doneo prednost Seneglacima. Ipak, Mendi je promašio več u narednoj, što je Ngobeni iskoristio da poravna. Ušlo se u šestu seriju, koji je preciznim udarcem sa kreča otvorio Mobi, da bi sa druge strane Ndiaje promašio i slavlje Južne Afrike je moglo da počne.

KOTONSPORT - TONERE 2:0 (0:0)

(Fudbal, Kamerun 1)

Lider kamerunskog šampionata je izašao iz krize. Posle tri utakmice bez trijumfa (jedan remi), može da bude zahvalan napadaču Daudi Kamiluu, koji je sa dva pogotka na pleća oborio Tonere. Ipak, dugo se čekalo da proradi, pa je tek u 82. minutu zatresao mrežu gostiju, ali je samo šest minuta kasnije potvrdio trijumf Kotonsporta, koji je tako zadržao lidersku poziciju i stekao četiri boda prednosti u odnosu na najbliže protivnike, koji su u 13. kolu remizirali.

VIDAD KAZABLANKA - ITIHAD TANGER 2:4 (0:2)

(Fudbal, Maroko 1)

Opustio se Vidad, s ozbirom da je i matematički obezbedio titulu. Tako je pretrpeo poraz od Tangera, koji do ovog duela na šest utakmice nije uspeo da slavi. Ovaj izuzetno otvoren duel obeležila su i dva crvena kartona (po jedan na obe strane), a poraz Vidada je mogao da bude i ubedljiviji, da Meje nije promašio udarac sa kreča na samom startu drugog dela igre. Gosti su za samo 60 sekundi stigli do dva gola prednosti, Meje je bio strelac u 15. i 16. minutu. U samom finišu prvog dela Vidad ostaje sa igračem manje, Auk je zaradio direktno isključenje. Gosti to nisu iskoristili da uvećaju prednost, da bi zahvaljujući drugom žutom Al Asbahija od 59. minuta brojčano stanje na terenu ponovo bilo izjednačeno. El Kabi je to iskristio da prepolovi zaostatak šampiona, a onda su u poslednjih 10 minuta viđena još tri pogotka. Anuar je vratio dva gola prednosti Tangeru, El Uardi je u drugom minutu nadoknade smanjio na 2:3, da bi sve dileme u šestom minutu nadoknade otklonio Batezadio. Totalni šou u Kazablanki.

KONSTANTIN - KABILIJA 1:2 (1:1)

(Fudbal, Alžir 1)

Konstantin je posle današnjeg poraza daleko od mesta koje vode na međunarodnu scenu, dok su fudbaleri Kabilije zadržali nade. Iako su se posle 34 minuta igre našli u zaostatku zahvaljujući autogolu Sujada, uspeli su gosti da se trgnu. Samo devet minuta im je trebalo da poravnaju preko Benšerifa i sa 1:1 se otišlo na odmor. Posle 23 minuta igre u drugom delu - preokret. Bulahija je pronašao put do mreže Konstantina, a ispostaviće se da je tako doneo i zlata vredne bodove svojoj ekipi.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara