Foto: Reuters
Foto: Reuters

AFRIKA: Egipat preuzeo prvo mesto, Marez i Alžir bez milosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 23:21

Pregled mečeva na Crnom kontinentu...

MALAVI – OBALA SLONOVAČE 0:3 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Obala Slonovače je na gostovanju Malaviju upisala rutinsku pobedu i zadrćala čeonu poziciju u Grupi D. Domaćina je u 36. minutu načeo Gradel, a Sanjare i Boga su u završnici meča pverili pobedu gostiju.

ANGOLA – GABON 3:1 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Nakon poraza od Libije (1:2) i remija sa Egiptom (1:1) Gabon je gostovanje Angoli dočekao praktično sa imperatiivom pobede, međutim vrlo dobro izdanje domaćina koji je stigao do prvih bodova u kvalifikacijama (3:1) snove Gelora Kange i njegovih saigrača iz reprezentacije svelo je na teoriju. Opširnije pročitajte OVDE.

KAMERUN – MOZAMBIK, 3:1 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Pobedom nad Mozambikom fudbaleri Kameruna su nastavili poteru za liderom Grupe D, a slavlje domaćina potpisao je dvostruki strelac Maksim Čupo Moting. Napadač Bajerna prvi put je zatresao mrežu u 28. minutu, a vođstvo je udvostručio u 51. minutu. Goleadu Kameruna nastavio je Ekambi u 63. minutu, a počasni pogodak za Mozambik bio je delo Katamoa u 81. minutu.

ALŽIR – NIGER 6:1 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Rijad Marez i Islam Slimani nisu imali milosti prema Nigeru i sa po dva gola su režirali ubedljiv trijumf Alžira. Napadač Sitija trasirao je put do pobede, a još dva autogola gostiju otklonila su sve dileme, te je igrač Liona samo popravio gol razliku lidera Grupe A.

DŽIBUTI – BURKINA FASO 0:4 (0:1)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Otpor Džibutija trajao je do završnice prvog poluvremena, a nakon što su nepiosredno pred odomr gosti stuigli do vođstva, suledilo je dominantno poluvreme Burkine Faso koja je novom pobedom nastavila poteru za Alžirom.

EGIPAT – LIBIJA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Uspela je Libija ozbiljno da namuči Egipat, ali ne i da izbegne poraz i tako sačuva lidersku poziciju u Grupi F. Trenutak odluke bio je 49. minut u kojem je Marmuš postigao gol na asistenciju Soulije i tako potpisao minimalnu pobedu Faraona.


tagovi

Rijad MarezAfrikaMohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara