Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Egipat u prvom planu, igra se u Tunisu, Gani, Etiopiji, Južnoj Africi...

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je na drugom mestu u šampionatu Etiopije, sa osam bodova manje od lider Fasil Ketema. Havasa je na devetom mestu od 13 klubova koliko broji elitna liga ove afričke zemlje. Gosti su šest mečeva bez pobede. U prvom delu šampionata Havasa je pobedila Etiopiju Buna sa 1:0.

EL GUNAH - EL GEJŠ, 15.00

(Fudbal, Egipat 1)

Oba tima su u donjem delu tabele najbolje lige Egipta. El Gunah i El Gejš ne mogu da se pohvale dobrom formom. Domaćin nema pobedu već šest kola, dok su gosti još gori, sedam mečeva u nizu nisu osetili slast pobede. U prvom delu šampionata u duelu ova dva tima nije bilo pobednika – 1:1. El Gunah ima tri uzastopne pobede na svom terenu protiv današnjeg rivala, a na dva poslednja duela nije primio gol.

UTONGATI – JDR STARS, 15.00

(Fudbal, Juža Afrika 2)

JDR Stars se bori se ulazak u najbolju ligu Južne Afrike. Posle 20 kola ima četiri boda manje od lidera Ričardsa Beja, a samo najbolji tim direktno ima prolazak u elitni rang. Utongati su u sredini tabele, sa samo jednom pobedom u poslednjih pet kola.

MONASTIR – KLUB AFRIKEN, 15.00

(Fudbal, Tunis 1)

Monastir ima dva boda više od današnjeg rivala, ali je u lošoj formi. Ima tri vezana poraza. Klub Afriken je loše počeo sezonu, ali je ove godine odličan. Već 10 utakmica ne zna za poraz. Monastir ima više uspeha poslednjih godina protiv Kluba Afrikena. Na pet mečeva tri puta je slavio, a dva puta je bilo bez pobednika. Kada igraju ova dva kluba ne dolazi veliki broj golova. Na čak pet od šest prethodnih mečeva bio je tip 0-1.

ASANTE KOTOKO – BIČEM JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Asante i Bičem Junajted su timovi iz gornjeg dela tabele šampionata Gane. Domaćin ima bod više i bolji međusobni skor u poslednje vreme. Asante Kotoko nema poraz protiv Bičema na četiri poslednje utakmice. Ima po dve pobede i remija. U poslednjem odmeravanju snaga pre manje od msec i po Asante je na svom terenu pobedio sa 3:1.

ESPERANS – OLIMPIK, 17.15

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans je najpoznatiji klub u Tunisu. U ovom šampionatu je lider sa 46 bodova, šest više od Etoil Saela. Ima čak 15 pobeda u 18 kola. Današnji rival je Olimpik koji je na sedmom mestu. U prvom delu šampionata Esperans, šampion Afrike 2019. godine, u gostima je pobedio Olimpik sa 4:1. Lider prvenstva Tunisa je dobio narednog rivala na četiri poslednja meča.

VADI DEGLA – NACIONALNA BANKA EGIPAT, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Vadi Degla i tim Nacionalne banka Egipat boriće se za opstanak u elitnoj ligi. Gosti imaju bod više, ali na poslednje 14 utakmice samo su jednom pobedili. Vadi je tim iz Kaira, a u poslednje vreme je popravio formu. Četiri poslednja meča je bez poraza, od toga tri remija. Ova dva tima su odigrala ove sezone već dva duela. U prvenstvu nije bilo pobednika (1:1), dok je pre nešto manje od dva meseca u šesnaestini finala Kupa Egipta Vadi Degla slavila protiv današnjeg rivala sa 3:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara