Detalj sa prošlog meča Al Ahlija i Zamaleka (©Reuters)
Detalj sa prošlog meča Al Ahlija i Zamaleka (©Reuters)

AFRIKA: Egipatski klasik u Kairu, Supersport u krizi, lopta se kotrlja i u Zambiji i Ugandi

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uganda 1)

Toro ima četiri boda u prva tri kola šampionata Ugande, dok je Busoga na 13. mestu sa trijumfom i dva poraza. Oba tima su sve tri utakmice u novoj sezoni odigrali sa dva ili manje golova. Na poslednje tri utakmice dolazio je tip 2-3 pogotka, ali i GG.

KANSANŠI – KONKOLA, 14.00

(Fudbal, Zambija 1)

Oba tima su u sredini tabele šampionata Zambije sa 11 bodova. Konkola ima čak pet remija u prvih devet kola. Kansanši je na tri utakmice kod kuće dva puta dobio, dok je jednom izgubio. Konkola je dobra na gostovanjima, sa samo jednim porazom na četiri utakmice.

SMOUHA – EL ŠARKIJA, 14.00

(Fudbal, Egipat 1)

Smouha na startu prvenstva Egipta ima dva remija. Zanimljivo, u prvom meču je bilo 4:4, a u drugom 0:0. El Šarkija je oba puta poražena. Tim iz Aleksandrije ima ulogu favorita. U proteklom prvenstvu Smouha je bila četvrta, a bila je poznata kao kralj remija. Na 34 utakmcie čak 18 puta nije bilo pobednika. Serija nerešenih ishoda nastavljena je i ove sezone u prvenstvu ove zemlje sa severa kontinenta.

SUPERSPORT – TS GALAKSI, 16.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Domaćin je u vrhu šampionata Južne Afrike, na četvrtom mestu, ali forma mu je u padu. Supersport je vezao dva poraza. TS Galaksi je na pretposlednjoj poziciji, ali tračak nade za ovaj klub je premierna pobeda u šampionatu, prošle nedelje protiv Baroka. Prošle sezone, Supersport, tim iz Pretorije, osvojio je četiri boda protiv današnjeg rivala. Na svom terenu je odigrao nerešeno, dok je dobio Galaksi u gostima sa 3:0.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-----------------------------

GAZI AL MEHALA – ENPI, 16.30

(Fudbal, Egipat 1)

Gazi ima odličan početak u Egiptu, sakupio je četiri boda u prva dva kola. Enpi ima pobedu i poraz na startu šampionata. Poslednja tri meča ovih timova završena su tipom 0-2 gola. Gazi je u poslednjem meču dobio današnjeg rivala početkom maja sa 1:0.

ZAMALEK – AL AHLI, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Veliki derbi Kaira i Egipta, ljuti rivali Zamelek i Al Ahli igraće prvi meč ove sezone. Oba tima gaje šampionske ambicije. Prošle sezone je Al Ahli osvojio Ligu šampiona Afrike, odnosno odbranio je krunu najboljeg tima na kontinentu, ali u domaćim okvirima titula je završila u vitrinama gradskog rivala. Poslednjih godina više uspeha u duelima giganata iz zemlje Faraona imao je Al Ahli. Orlovi su dobili dva od tri prethodna meča protiv Zameleka. Na startu novog šampionata oba tima su ostvarili pobede, i to bez primljenog pogotka.



tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara