(©AFP)
(©AFP)

AFRIKA: Egipćani i Alžirci u narednom kolu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 23:22

Utakmicama 6. kola stavljena tačka na grupnu fazu CAF Lige šampiona

BIAŠARA MARA JUNAJTED – POLISI TANZANIJA 1:1 (0:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Izabrane vesti

Duel timova koji po tradiciji igraju prilično tvrde i neizvesne susrete završen je bez pobednika, a iako su duel dočekali kao favoriti, domaći igrači mogu da kažu da im je pripao slađi bod. Vodeći pogodak za Polisi postigao je Mdamu u 67. minutu, ali je radost gostiju trajala samo sedam minuta jer je Simba poravnao rezultat. Sedmim remijem Biašara Mara Junajted ispustila je piliku da priđe klubovima iz vrha tavela koji su već stekli osetnu prednost, dok je Polisi zadržao bezbedno mesto u sredini tabele.

MAMELODI (J. Afrika) – BELOUŽDAD (Alžir) 0:2 (0:2)

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Alžirski klub ostvario je pobedu na gostovanju lideru grupe i sa 9 bodova overio plasman u narednu fazu. Sve dileme gosti su otklonili već pre odlaska na odmor s obzirom na to da je Sajud načeo rivala u 29. minutu, a prednost je u završnici poluvremena duplirao Gasmi. Rezultat iz prvog dela susreta ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka, te je predstavnik Južne Afrike pretrpeo prvi poraz u grupi i ovu fazu završio sa 13 bodova.

MAZEMBE (DR Kongo) – AL HILAL (Sudan) 2:1 (1:1)

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Iako je uspeo da posle preokreta stigne do celog plena Mazambe je na kraju slavio Pirovu pobedu s obzirom da je i Beloouždad upisao tri boda u svom susretu. Predstavnik Sudana pogotkom Mugadama već u 2. minutu je stekao prednost, ali je radost gostiju pokvario Ouatara autogolom u 18. minutu. Konačni rezultat postavio je Tšibangu u 76. minutu, međutim prva pobeda u grupi kluba iz Konga ispostavila se kao oproštajna od takmičenja.

DINAMIK – BUMAMURU 0:2 (0:0)

(Fudbal, Burundi 1)

Bumamuru je gostovanje Dinamiku dočekao sa imperativom pobede, svestan da bi svaki drugi ishod predstavljao veliki korak ka ispadanju u niži rang, a važnost duela bila je dovaoljna inspiracija za tim u opasnoj zoni da upiše pobedu iščekivanu osam kola. Pitanje pobednika rešeno je tek u drugom poluvremenu, a Bumamuru je trijumfom pet kola ore kraja održao realnim snove o opstanku.

EBUSUA DRAFS – ILEVEN VONDERS 1:1 (1:1)

(Fudbal, Gana 1)

Sva uzbuđenja u duelu Ebusue i Ileven Vondersa stala su u dva minuta. Vođstvo domaćinu doneo je Asamoa u 13. minutu, ali je već u 15. Boahen poravnao rezultat. Remi na gostovanju timu iz srca tabele doneo je treći uzastopni duel bez poraza ekipi Ileven Vonders koja je na taj način održala bodovnu razliku u odnosu na klubove u opasnoj zoni.

STELENBOŠ – AMAZULU 0:1 (0:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Amazulu je novo gostovanje dočekao kao apsolutni favorit i sa četiri pobede u nizu, međutim do nova tri boda stigao je uz dosta muke i tek u sudijskoj nadoknadi. Domaćin je pružio odličan otpor drugoplasiranom klubu u šampionatu Južne Afrike, ali je Kaling u 92. minutu uspeo da slomi otpor Stelenboša i donese veliko slavlje.

SIDAMA BUNA – ADAMA SITI 3:0 (3:0)

(Fudbal, Etiopija 1)

Klubovi koji su odavno zaboravili kakav ukus ima i jedan osvojen bod odmerili su snage u okviru 17. kola, a ceo plen pripao je domaćinu koji je sa tri gola već u prvom poluvremenu razrešio sve dileme. Ipak, posao saigračima delimično je otežao Mutuku u 66. minutu drugim žutim kartonom, ali Adama Siti brojčano vođstvo nije uspeo da pretoči ni u počasni pogodak.

AL AHLI (Egipat) – SIMBA (Tanzanija) 1:0 (1:0)

(Fudbal, CAF Liga šampiona)

Gol Šerifa u 32. minutu bio je dovoljan da Al Ahli stigne do bodova vrednih druge faze za koju je današnji rival Egipćana Simba kartu overio i pre 6. kola grupne faze. Treća pobeda i ukupno 11 bodiva Al Ahliju su bili dovoljni da zadrži poziciju ispred As Vite koja je takođe danas upisala tri boda, pobedom nad Al-Mereikhom (3:1).


tagovi

AfrikaAl AhliCAF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara