Navijači Zamaleka (©AFP)
Navijači Zamaleka (©AFP)

AFRIKA: Egipćani overavaju četvrtfinale Kupa konfederacije, Berkanu i poraz odgovara

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 09:10

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

SUPERSPORT – FJUČUR, 14.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Posle Lige šampiona, došao je red i na 5. kolo grupne faze Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi. U A grupi USM Alžir je već obezbedio plasman u četvrtfinale, dok se za drugu poziciju bore Fjučur, Supersport i Al Ahli iz Bengazija. Fjučur je nadomak overe nokaut faze, pošto ima po četiri poena više od Supersporta i Al Hilala. Ako danas trijumfuju u Južnoj Africi, Egipćani će završiti sav posao. U slučaju remija ili poraza moraće da pobede Al Hilal u Kairu u poslednjem kolu. Kod kuće je Fjučur savladao Supersport sa 1:0.


ABU SALIM – ZAMALEK, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Zamalek u prvenstvu Egipta igra loše, ali je makar na međunarodnoj sceni opravdao ulogu prvog favorita u Kupu konfederacije. Posle četiri kola ima 10 od mogućih 12 poena, uz gol-razliku 6:0. Obezbedio je nokaut fazu, a danas u Libiji može da osigura i prvo mesto. Abu Salim je drugi na tabeli sa devet poena, čak pet više od Sagrade iz Angole, tako da takođe danas može da završi sav posao. U prvom duelu Zamalek je u Kairu savladao Libijce sa 1:0.


DRIMS – KLUB AFRIKAN, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Derbi meč C grupe. Klub Afrikan i Drims su na deobi prve dve pozicije, imaju po devet poena. Još uvek može da ih ugrozi samo Rivers Junajted, koji je sakupio šest poena. Tunišanima bi u Gani odgovarao i remi, imaju bolji međusobni odnos sa Riversom, a imali bi i sa Drimsom pošto su ga kod kuće savladali sa 2:0. U poslednjem kolu Rivers u Nigeriji dočekuje Drims, ekipi iz Gane je zato važno da danas trijumfuje (po mogućnosti sa dva ili više golova razlike) da bi olakšala sebi put u četvrtfinale.


SEKUKUNE – BERKAN, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Branilac trona Berkan nadomak je toga da i matematički osigura nokaut fazu. Čak i da izgubi od Sekukunea, ako ne bude sa dva ili više golova razlike sigurno će biti ispred njega. Ima šest poena više od trećeplasiranog tima D grupe i pobedu u Maroku sa 2:0. Na tabeli ih razdvaja Stad Malijen sa sedam bodova. Berkan je u prva tri kola imao sve pobede, ali je u prošlom neprijatno iznenadio i odigrao samo 1:1 sa Dijable Noarom. Nije iskoristio ni to što je od 60. minuta imao igrača više. Sekukune je sva četiri poena osvojio na svom tlu, u Južnoj Africi.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara