Ilustacija (©Shutterstock)
Ilustacija (©Shutterstock)

AFRIKA: Filijala u Gambiji bolja od "glavnog" tima, Azam se sveti Namungu za gol u 94. minutu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 08:39

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Još jedna pobeda je dovoljna Mtibva Šugaru da i matematički obezbedi opstanak, mada se realno tri kola pre kraja on više ni ne dovodi u pitanje. Zasluženo, Mtibva je pobedila na poslednje tri utakmice i sada beži Gvambini, koja je prva ispod crte, šest bodova. Rival danas biće joj Kinondoni, koji je već odustao od takmičenja, kada je ostao bez šanse da se domogne neke od pozicija koje vode na međunarodnu scenu. U poslednja četiri kola je osvojio samo dva boda i tako skliznuo na sedmu poziciju. U prvom ovosezonskom susretu Mtibve i Kinondomija, u decembru prošle godine, bilo je 1:0 za Šećerne.

NAMUNGO - AZAM, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba će gotovo izvesno da bude šampion, pošto ima tri boda više i tri odigrana meča manje u odnosu na drugoplasirane Jang Afrikanse, ali je i dalje otvorena borba za poziciju koja vodi u Kup konfederacija. Mladi Afrikanci imaju četiri boda više od Azama, tri kola pre kraja, ali ne smeju više da prosipaju bodove jer je rival u dobroj formi. Azam je ostvario četiri uzastopne pobede, u tom nizu jednu upravo i protiv Jang Afrikansa. Sada im je rival Namungo, šesti tim u ligi, koji kao da je digao ruke od šampionata. U poslednja tri kola je osvojio samo dva boda. Azam je u prvom ovosezonskom duelu protiv Namunga (2:2) ispustio pobedu tako što je primio gol u 94. minutu.

VOLIDEN - ELIT JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Gambija 1)

Ono kada filijala beleži bolje rezultate od glavnog tima. Elit Junajted je osnovan 2016. godine sa ciljem da bude razvojni tim jednog od najpopularnijih timova u Gambiji, Real Banjulu, međutim ove sezone je na tabeli ispred aktuelnog prvaka. Imaju isti broj bodova, po 32, ali Elit ima meč manje, koji igra danas protiv Volidena. Ispred je samo Forčun, koji ima 10 bodova više i meč više, šest kola pre kraja sezone. Elit je u dobroj formi, na poslednjih 10 mečeva ima po pet pobeda i remija, a za čitavu sezonu je doživeo samo jedan poraz. Ipak, ni Voliden ne igra loše u poslednje vreme, iako je tek na sredini tabele. Od poslednjih 10 utakmica je izgubio samo jednu, a pet puta je trijumfovao. Prvi susret Elita i Volidana ove sezone završen je rezultatom 1:1.


tagovi

Tanzanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara