Kalid Aučo (©FK Crvena zvezda)
Kalid Aučo (©FK Crvena zvezda)

AFRIKA: Jang Afrikans slavi titulu u velikom stilu, mesec dana pauze pa paklen finiš u Maroku

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 09:47

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Jang Afrikans je odavno proslavio titulu šampiona Tanzanije i u poslednjem delu prvenstva igra bez opterećenja. Ipak, Janga ne prosipa bodove, već redom pobeđuje i pokazuje zašto je najbolja u zemlji. Nanizala je šest trijumfa, a na devet minulih okršaja je neporažena. Adut Jang Afrikansa je i nekadašnji igrač Crvene zvezde i OFK Beograda Kalid Aučo. U poslednjem kolu Janga dočekuje Tanzanija Prizons, koji je šestoplasiran sa 34 boda, i može najvipe da napreduje jedno mesto, ali i da potencijalno padne u baraž za opstanak. Tim je bez pobede u 10 proteklih susreta.

FAR RABAT - SUALEM, 20.00

(Fudbal, Maroko 1)

Posle mesec pauze nastavlja se prvenstvo Maroka, odnosno ulazi se u finiš. FAR Rabat je lider sa 64 boda na tri kola pre kraja šampionata, ali ima samo poen prednosti ispred Radža Kazablanke koja je u strašnoj formi i neporažena u ligi. FAR je izgubio u poslednjem meču od Hasanije u Agadiru sa 2:1, posle niza od devet pobeda. FAR je bez neuspeha na domaćem terenu u prvenstvu ove sezone, a nanizao je četiri slavlja kod kuće. Sualem je blizu opasne zone, tri boda daleko od ugroženih. Ekipa je bez neuspeha u tri prethodna duela.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara