AFRIKA: Južnoafrikanci više nego efikasni, Senegal preokrenuo

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 21:09

Pogledajte kako su završene neke od utakmica koje su odigrane na afričkom kontinentu

SENEGAL - ZIMBABVE 2:1 (1:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Cosafa kup)

Zimbabve je bolje započeo susret i već u 3. minutu preko Aminija poveo sa 1:0. To je bila rukavica u lice Senegalcima i oni su dobro reagovali na izazov. Ndoje je u 44. minutu poravnao rezultat i tako olakšao situaciju pred pauzu. Da bi na kraju meča, u 88. minutu, Ba doneo pobedu Senegalu.

UMS - NJU STAR 0:0

(Fudbal, Kamerun 1)

Na kraju je najmanje zanimljiv rezultat napravio probleme onima koji su ovde tipovali na keca ili dvojku. Verovatno bi se mnogi odlučili za klađenje na UMS koji ne samo da je bolje pozicioniran, već je igrao protiv najslabije kotiranog tima lige. I opet mu to nije pomoglo da dođe do trijumfa.

JUŽNA AFRIKA - LESOTO 4:0 (3:0)

(Fudbal, Cosafa kup)

Očekivan ishod ovog meča. Letsoalo je dokazao kvalitet sa het-trikom na ovoj utakmici. Bio je precizan u 5, 44. i 57. minutu utakmice. Pored njega još je strelac bio i Mhulise u 20. minutu i tako je Lesoto napustio teren sa punom mrežom. Vrlo ubedljiva pobeda.

FAR RABAT - JUSUFIJA BEREHID 3:2 (1:1)

(Fudbal, Maroko 1)

El Kalui je bio glavni igrač domaćeg tima na ovoj utakmici. Dao je gol u 2. minutu i time najavio pobedu svoje ekipe, a onda je bio precizan i u 47. minutu, na startu drugog poluvremena, za 2:1. Sa golom Firkija postalo je jasno da će domaćin do tri boda. Zakomplikovalo se na samom kraju kada je Šeiki u 92. postavio konačan rezultat.

RENESANS ZEMAMRA - FUS RABAT 1:0 (0:0)

(Fudbal, Maroko 1)

U prvom poluvremenu nije bilo golova, igralo se oprezno, ali se potom rizik isplatio domaćem timu koji je stigao do gola i pobede. Odlučujući momenat dogodio se u 61. minutu kada je Labiri pogodio i tako doneo Renesansu trijumf. Rabat do kraja utakmice nije uspeo ni do boda.

BELOIZDAD - ŠLEF 2:1 (0:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Nije bilo golova u prvih 45 minuta, oba tima su igrala rezervisano, ali je u nastavku došao zanimljiviji deo. Prvo je Belkir u 52. minutu doveo Beloizdad u prednost, da bi u 60. minutu Uis poravnao. Kada je delovalo da bi meč mogao da se završi nerešenim ishodom, Buseliu je pogodio u 73. minutu i tu stavio tačku na meč.


 


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara