Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: KCB i Tasker u borbi za titulu u Keniji, Nairobi Stars bez Alagića napada lidera

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Po svemu sudeći gledaćemo veoma dramatičnu borbu za titulu u Keniji. Šest kola pre kraja vodeća dva tima razdvaja samo jedan bod. KCB je trenutno drugoplasirani, a u prošlom kolu je smanjio zaostatak sa tri poena. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i odlaganja prvenstva probijen je rok za prijavu timova za Ligu šampiona sledeće sezone. Zato je Kenija morala da registruje prvoplasirani tim u poslednjem mogućem trenutku, što je tada bio Tasker, tako da KCB ne može u elitu sve i da osvoji titulu. Ipak, pehari se broje, a danas KCB dočekuje Posta Rendžerse, tim koji je bez pobede na pet uzastopnih utakmica. Nema sumnje da domaćinu neće nedostajati motiv da produbi krizu rivala i ostvari petu uzastopnu pobedu protiv njega.

TASKER – NAIROBI SITI, 14.15

(Fudbal, Kenija 1)

Kao što smo napisali Tasker će sigurno da predstavlja Keniju u Ligi šampiona sledeće sezone, bez obzira na to kako se završi prvenstvo. To ipak ne znači da mu nije stalo da osvoji titulu i da baš on bude taj klub koji je prekinuo četvorogodišnju dominaciju Gor Maje. Ukoliko bude šampion, izjednačiće se na večnoj listi na drugoj poziciji sa Leopardsima, koji su do sada bili prvaci 12 puta. Nairobi Siti je dugo bio pri vrhu tabele, ali kada je ostao bez realne šanse da se domogne titule kao da se ekipa predala. U međuvremenu je istekao i ugovor strategu iz Bosne i Hercegovine, Sanjinu Alagiću, tako da je ekipa poslednjih desetak dana bez šefa stručnog štaba. U poslednja tri kola osvojila je dva boda.

VIHIGA JUNAJTED – ULINZI STARS, 14.15

(Fudbal, Kenija 1)

Vihaga Junajted će do kraja sezone da se bori za opstanak. Trenutno je 16. na tabeli, što je pozicija koja vodi u plej-aut. Ulinzi Stars nema takve brige, već je osigurao da igra i sledeće sezone u eliti, ali je i pored toga odličan u poslednje vreme i pobedio je na tri od poslednja četiri meča. Vihiga je takođe u blagom usponu forme, posle remija sa Nairobi Sitijem u prošlom kolu je pobedila direktnog konkurenta za opstanak, Vestern Stimu. Kao gost, sa 2:0. U prvom okršaju Ulinzija i Vihiga Junajteda ove sezone utakmica je završena 0:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara