Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Kreće drugi krug u Kupu konfederacija, Piramidsi overavaju četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacija)

Derbi D grupe, meč koji bi mogao da odluči njenog pobednika. Situacija posle tri kola je krajnje izjednačena, Berkane predvodi karavan sa šest bodova, dok je Simba drugi sa četiri, koliko ima i Žandermerije. Njih sve prati ASEK Mimozas sa tri poena. Berkane je na svom terenu pre dve nedelje uspeo da savlada aktuelnog prvaka Tanzanije sa 2:0 i tako mu naneo prvi poraz u takmičenju. Prošlog vikenda je Simba trijumfovala u svom prvenstvu, dok je Berkane doživeo poraz od Radže Kazablanke (2:1), drugi uzastopni.

ORLANDO PAJRATS – ROJAL LEOPARS, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Ko bude prosuo bodove protiv Rojal Leopardsa ispašće iz takmičenja. Predstavnik Esvatinija je ubedljivo najslabiji tim u Kupu konfederacija, debitant je u tom takmičenju i u prvoj polovini su ga svi lako savladali. Orlando Pajratsi svakako najlakše, kao gosti su trijumfovali sa 6:2. Sada je predstavnik Južne Afrike drugi na tabeli sa šest bodova, jednim manje od Al Itihada, a sa dva više od Saure.

AL MASRI – OTOHO D‘OJO, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Verovatno odlučujuća utakmica u C grupi Kupa konfederacija. Egipatski Al Masri i Otoho d‘Ojo iz Konga su na deobi druge i treće pozicije sa po četiri poena. Mazembe se odvojio, ima šest bodova i opravdao je ulogu favorita. Al Masri bi na papiru trebalo da bude drugi favorit, ali je sam sebi zakomplikovao situaciju na gostovanju u Kongu u prošlom kolu. Otoho d‘Ojo ga je savladao sa 1:0 i tako prestigao, barem do ovog kola.

SFAKSIJEN – PIRAMIDS, 20,00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Piramidsi igraju odlilčnu sezonu. Pogotovo u Kupu konmfederacija, gde imaju sve tri pobede. Danas bi im i bod bio dovoljan da overe barem drugo mesto, pošto trećeplasirani Sfaksijen ima šest bodova minusa. U Egiptu je savladao Sfaksijen sa 1:0. Međutim, za vikend je doživeo poraz koji mu je sigurno uzdrmao samopouzdanje, u domaćem prvenstvu ga je deklasirao Al Ahli sa 3:0 i tako mu pokazao koliko po kvalitetu zaostaje za šampionom Afrike.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara