Spremanje golova pred početak Lige šampiona (©AFP)
Spremanje golova pred početak Lige šampiona (©AFP)

AFRIKA: Kreće Liga šampiona, Vidad protiv debitanta, Sudanci napadaju Mamelodi Sandauns

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Nastavlja se šesnaestina finala Kupa Južne Afrike, a žreb je naterao da snage odmere ova dva prvoligaša. Biće to njihov treći okršaj u sezoni, u prvenstvu su u oktobru prošle godine odigrali 1:1, a zatim i 18. decembra je Stelenboš kao domaćin slavio sa 1:0. Sada, posle 18 kola je Stelenboš treći na tabeli domaćeg prvenstva, sa 29 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Orlando Pajratsa, koji drži poziciju koja vodi u Ligu šampiona. S druge strane, Baroka je pretposlednja na tabeli, ima samo 13 bodova i boriće se grčevito za opstanak.

MAMELODI SANDAUNS – AL HILAL ONDURMAN, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Kreće afrička Liga šampiona, a već prva utakmica koja je na programu mogla bi da odredi direktno šanse sudanskog Al Hilala u ovom takmičenju. Branilac trona Al Ahli je favorit grupe, a za drugo mesto bi trebalo da se bore baš Mamelodi Sandauns i tim iz Ondurmana. Oni su bili rivali u grupnoj fazi i prošle godine, u Ondurmanu su odigrali 0:0, a u Južnoj Africi je domaćin slavio sa 2:0. Na kraju je Mamelodi Sandauns bio prvi na tabeli, a Al Hilal je eliminisan. Kasnije je tim iz Pretorije zaustavljen u četvrtfinalu od strane Al Ahlija.

ETOIL SAHEL – BELUIZDAD, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Vicešampion Tunisa dočekuje prvaka Alžira. Etoil Sahel je najveći uspeh u elitnom takmičenju ostvario 2007. godine, kada je osvojio Ligu šampiona. Pored toga Tunišani imaju i po dva osvojena Kupa konfederacija i Kupa pobednika kupova. U domaćem prvenstvu ove sezone igraju loše, imaju samo jednu pobedu posle sedam kola i zbirno sedam osvojenih poena. Do grupne faze Lige šampiona su stigli preko APR-a. S druge strane, prošlogodišnji četvrtfinalista Beluizdad je znatno bolji. Lider je u Alžiru, posle 17 kola ima četiri boda više od drugoplasirane Saure. Najveći uspeh je ostvario još 1996. godine, kada je igrao polufinale.

JUSUFIJA BEREŠID – FUS RABAT, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

U odličnoj je formi FUS Rabat, vezao je pet mečeva bez poraza. Od toga, na poslednja četiri je trijumfovao. Sve to još više dobija na značaju kada se zna da je na svakoj od tih pet utakmica dao najmanje dva pogotka. Da nije pre toga igrao loše, sada bi bio na boljoj poziciji od te osme koju zauzima posle 16 kola. Doduše, FAR Rabat, koji je četvrti na tabeli, na mestu koje vodi u Kup konfederacija, beži samo četiri boda. Jusufija je takođe mirna na sredini tabele, 11. je sa 19 bodova. Na poslednje dve utakmice nije pobedila (po remi i poraz). U prvom okršaju u sezoni FUS i Jusufija su odigrali 1:1.

VIDAD KAZABLANKA – SAGRADA, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Prošle godine je Vidad Kazablanka krajnje nesrećno izgubila u polufinalu Lige šampiona, iako je nadigrala Kajzer Čifs. Sada su Marokanci rešeni da se osvete svima i vrate na tron na kojem su do sada bili dva puta (1992. i 2017. godine). Trenutnom lideru i aktuelnom šampionu Maroka prvi rival nije preterano jak, Sagrada iz Angole. Posle 19 kola je ona druga na tabeli, sa četiri poena manje od lidera i koincidentalno jednog od rivala u grupi Lige šampiona, Petro Atletika. Sagradi je ovo debitantsko učešće u grupnoj fazi Lige šampiona.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara