Fudbaleri Asante Kotoka (©YouTube/Sahara Football)
Fudbaleri Asante Kotoka (©YouTube/Sahara Football)

AFRIKA: Kreću kvalifikacije za Ligu šampiona i Kup konfederacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Posle dva kola i Prizonsi i Mbeja Siti imaju polovičan učinak. Ostvarili su po jednu pobedu i poraz, sa tri poena su na sredini tabele. Zanimljivo, obe ekipe su izgubile od istog tima, novog prvoligaša Singide Big Stara. Tanzanija sa 1:0, Siti sa 2:1. Takođe, bodove su sakupili protiv iste ekipe, Dadome Džidžija, Mbeja ju je savladala 3:1, a Tanzanija Prizons sa 2:1. Poslednji put su se Tanzanija i Mbeja sastali krajem februara, odigrali su 1:1. Bio im je to sedmi uzastopni meč koji se završio sa najviše dva gola.

FASIL – BUMAMURU, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacije)

Kreću međunarodna takmičenja u Africi, oba klupska pod palicom CAF. Od 15 časova su na programu kvalifikacije za Kup konfederacije, u Etiopiji će od 15 časova Fasil da dočeka Bumamuru iz Burundija. Fasil je prošle sezone bio vicešampion, za četiri poena mu je izmakla titula koja je završila u posedu Sent Džordža. Fasil je odigrao poslednji meč još 1. jula, dok je prvenstvo Burundija otpočelo i odigrana su već četiri kola. Bumamuru je osvojio 10 od mogućih 12 poena.

KADIOGO – ASANTE KOTOKO, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Brzo za Kupom konfederacija počinje i Liga šampiona. Klubove do grupne faze elitnog takmičenja dele dve prepreke, a prvak Gane Asante Kotoko je ovog puta imao sreće na žrebu. Izvukao je predstavnika Burkine Faso, Kadiogo, pri čemu će da igra revanš na svom terenu. Sada mu je važno da ostvari prihvatljiv rezultat u prvom meču protiv četvorostrukog prvaka Burkine Faso.

UNION TUARGA – RADŽA KAZABLANKA, 19.00

(Fudbal, Maroko 1)

Nisu fudbaleri Radže iz Kazablanke otvorili prvenstvo onako kako su želeli. U prvom kolu su odigrali samo 2:2 protiv Olimpik Safija, na svom terenu. Popravni će imati protiv znatno lakšeg protivnika, novog prvoligaša Union Tuarge. Domaćin je sezonu otvorio porazom, na gostovanju skromnoj Difa El Džadidi, sa 1:0. Ipak, drugačiji Union očekujemo na prvom meču pred svojim navijačima. Poslednji put je imao priliku da odmeri snagu sa Radžom još 2006. godine, kada se iz Kazablanke vratio sa 0:0.

MARICBURG – SUPERSPORT, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Posle veoma slabog početka sezone i Maricburg i Supersport su podigli formu. Supersport je trijumfovao na poslednja dva prvenstvena meča, Maricburg na dva od prethodna tri, pa su se probili do sredine tabele. Sada Maricburg ima devet poena iz sedam kola, Supersport osam iz šest utakmica. Doduše, obe ekipe su neefikasne i igra UG0-2 nije došla samo na po jednom od poslednjih pet mečeva oba tima. Poslednji put su oni odmerili snagu 15. februara ove godine, Maricburg je trijumfovao sa 2:1 i tako prekinuo Supersportovu seriju od četiri vezana trijumfa u direktnim duelima.


tagovi

Afrička Liga šampionaAfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara