AFRIKA: Piratima izmiče Kup konfederacija, Zesko dere

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.05.21. | 21:55

Evo pregleda najvažnijih mečeva sa afričkog kontinenta

VIHIGA JUNAJTED - TASKER, 14.00, rezultat 0:4

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Opet je Tasker lider kenijskog prvenstva. U zaostalom susretu osmog kola tamošnje Premijer lige bio je silovit na gostovanju Vihiga junajtedu i sa po dva gola u oba poluvremena vratio se na čelnu poziciju na tabeli. Pre ovog susreta bio je u seriji od tri remija, dopustio KCB-u da ga pretekne, ali najubedljiviji trijumf u aktuelnoj sezoni trebalo bi da otvori Pivarima put ka tituli.

GALAKSI - ORLANDO PAJRATS, rezultat 1:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kraj već na početku. Igrao se treći minut utakmice u Nelspritu kad je Masilake Flohlongo pogodio za pomalo iznenađujuću prednost domaćina, a ispostavilo se da je rezultat ostao na snazi i po isteku 90. minuta. Na taj način Galaksi je potvrdio status kočničara velikih, jer je u prethodne dve runde odoleo lideru Amal Zuluu i Golden erousu. Sad je čak uzeo meru Orlandu i zaustavio ga u pohodu da se dokopa mesta koje vodi u Afrički kup konfederacija. Doduše, ostala su dva kola do kraja, ali su Pirati propustili veliku šansu.

ZESKO JUNAJTED - KITVE JUNAJTED, 4:0

(Fudbal, Zambija 1)

Junak susreta zove se Džesi Vere. U pitanju je iskusni Kenijac (32 godine), koji je razmontirao odbranu Kitve junajteda, postigao het-trik i tako došao do ukupno 100 golova u dresu Zeksa junajteda. Još je značanije što je na taj način pomogao svom timu da zadrži osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, od koga ima meč manje. Za titulu mu je potrebna još samo jedna pobeda u preostala četiri kola.

PLATEU JUNAJTED - KANO PILARS, 0:0

(Fudbal, Nigerija 1)

Ako se gleda pozicija na tabeli reklo bi se da je Kano Pilars zakazao u 24. kolu, međutim, pošto se u Nigeriji retko dešava da gost slavi, doskorašnji lider je dobro prošao. Nije izgubio. Pogotovo ako se ima u vidu da mu je rival bila ekipa koja je bila u seriji od pet pobeda kod kuće, gde u 2021. nijednom nije poražena.

ORAN - BEL ABES, 1:1

(Fudbal, Alžir 1)

Setif je odmakao, stekao lepu prednost za uslove alžirskog fudbala, Oran se bori za „kotu dva“, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona Afrike, ali je u 24. kolu Lige 1 posustao, iako je važio za velikog favorita, pošto je pre današnjeg dobio pet od poslednjih šest mečeva. Ovoga puta nije bio ni blizu, jer je Bel Abes poveo pogotkom Unasa u 57. minutu, da bi bod domaćinu doneo Nekače u 82.

HARTS OF OAK - BEREKUM ČELSI, rezultat 2:0

(Fudbal, Gana 1)

Kad je početkom meseca izgubio na gostovanju Drimsu, delovalo je da je Harts of Oak u krizi, jer je prethodno igrao nerešeno sa Karelom. Posle toga je vezao pet pobeda, od kojih je ova današnja ostvarena bez većih problema i vredna je preuzimanja prvog mesta na tabeli, jer je Asante Kotoko odigrao triput nerešeno. Trijumf Hartsu obezbedili su Afutu u devetom i Obeng u 29. minutu.

EL GUNA - ZAMALEK, rezultat 0:0

(Fudbal, Egipat 1)

Vezao je Zamalek tri pobede, igrao efikasan fudbal, suvereno drži čelo tabele, ali na gostovanju El Gunu nije pokazao zašto mu u prvensrvu Egipta nema premca. Iako su gosti imali inicijativu, a u poslednjih pol asata i igrača više posle isključenja Badra, mreže se nisu tresle. Prvi put još od marta da Zamalek nije postigao gol na takmičarskom susretu.


tagovi

AfrikaAlžirOrlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara