(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Počinje eliminaciona faza u Kupu konfederacija, zicer za Asante Kotoko u Gani, derbi u Alžiru

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 09:24

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

KOTONSPORT – DŽARAF, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacija)

Lider kamerunskog šampionata Kotonsport nije briljirao ove sezone u Kupu konfederacija. Međutim, sada mora da podigne formu, igra se eliminaciona faza. Pogotovo nema pravo na kiks na svom terenu. Rival je senegalski Džaraf, koji je u donjem delu tabele u domaćem prvenstvu. Džaraf nije pobedio na poslednja tri meča. Na njegovim mečevima viđa se malo golova, 3+ nije došlo na poslednjih 18 mečeva u svim takmičenjima. Zapravo, na samo dve utakmice ove godine je viđeno tri ili više golova.

ORLANDO PAJRATS – RADŽA KAZABLANKA, 15.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Pirati iz Johanesburga imaju izuzetno dramatičan finiš sezone u prvenstvu Južne Afrike. Bore se sa još tri tima za mesto u Kupu konfederacija sledeće sezone. U takvim okolnostima marokanski velikan Radža Kazablanka možda je pretežak protivnik. Radža na poslednjih devet utakmica nije doživela poraz, ako ne računamo eliminaciju iz Kupa Maroka posle penala. U prvenstvu je 2. na tabeli, taman podiže formu za drugu polovinu takmičenja. U grupnoj fazi Kupa konfederacija imala je svih šest pobeda.

LIBERTI – ASANTE KOTOKO, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Lider prvenstva Gane ne bi smeo da ima problema protiv Libertija. Slobodnjaci su jedan od najslabijih timova u ligi, ostvarili su samo šest pobeda u dosadašnjih 24 kola, od čega četiri na svom terenu. Asante Kotoko ima četiri boda više od drugoplasiranog Grejt Olimpiksa, samim tim i luksuz da se saplete negde bez posledica. Sa tri pobede u poslednja tri kola jasno je stavio do znanja svima da je titula realan cilj. Pobedio je Liberti samo jednom na poslednja četiri meča, tako da je ekipa svesna da nema opuštanja. Ove sezone trijumfovao je sa 2:0.

RASING ABIDŽAN – ASEK, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Derbi kola u šampionatu Obale Slonovače. Lider grupe B, ASEK Mimozas gostuje trećeplasiranom Rasingu iz Abidžana. ASEK je već obezbedio plasman u plej-of, Rasing je ostao bez šanse da se domogne makar drugog mesta u grupi, ali i pored toga će pokušati da se časno oprosti od takmičenja. ASEK-u trebaju bodovi za overu prvog mesta, pošto je Armi u dobroj formi i prišao je na bod zaostatka. Ove sezone su ASEK i Rasing odigrali 1:1, a nerešen rezultat je viđen na tri od poslednja četiri njihova takmičarska susreta.

PIRAMIDS – ENJIMBA, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Piramide iz Kaira su odigrali solidno u grupnoj fazi. Bili su drugi, iza Radže Kazablanke, od koje su doživeli oba poraza. Nigerijska Enjimba je u lošoj formi, u domaćem prvenstvu je tek 7. na tabeli, a na poslednjih pet mečeva ostvarila je samo jednu pobedu. Egipćani su veliki favoriti, iako se do sada nisu sastajali sa Enjimbom. Piramidsi su 4. na tabeli u domaćem šampionatu, a niz od sedam mečeva bez poraza (četiri pobede i tri remija) prekinuli su u prošlom kolu, neuspehom protiv Keramika Kleopatre sa 4:2.

USM ALŽIR – SAURA, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Skupo je koštalo Sauru što je protiv Pardua pre dva meseca igrala sa igračem koji je prethodno zaradio suspenziju. Tu je za zelenim stolom poražena sa 3:0, pa sada kaska za liderom Es Setifom četiri poena. Bio je zaostatak i veći, ali je Setif remizirao sa USM Alžirom (1:1) u prošlom kolu. Sada je red na drugoplasiranu Sauru da igra protiv tog tima iz prestonice, trenutno sedmoplasiranog tima u ligi. U decembru prošle godine su odigrali 2:2, a to je bio jedini remi na njihovih poslednjih 11 duela. Suara je u tom nizu slavila šest puta.


tagovi

AfrikaRadža KazablankaOrlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara