Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Počinje plej-of za Kup konfederacija, priključili se timovi iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Poslednje kolo kvalifikacija za drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Africi počinje danas. Sada su se priključili takmičenju timovi koji su ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona, poput kenijskog Taskera, koji u eliti nije bio ni blizu toga da eliminiše Zamalek. Štaviše, prvak Kenije nije favorit ni u dvomeču sa tuniškim Sfaksijenom, koji je do plej-ofa stigao lakom pobedom nad nigerijskim Bajelsa junajtedom. Izgubio je kao gost sa 1:0, ali je zatim kod kuće slavio sa 4:0, a sve golove je dao u prvom poluvremenu.

SIMBA – RED EROUS, 14.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Veliko je iznenađenje što nećemo gledati Simbu u Ligi šampiona. Prošlosezonski četvrtfinalista elitnog takmičenja i aktuelni prvak Tanzanije je krajnje neočekivano eliminisan iz elite od strane Džvaneng Galaksija iz Bocvane. Imali su Lavovi sve u svojim rukama, pobedu u Bocvani sa 2:0 i vođstvo u revanšu sa 1:0, ali je sve ispustio u drugom poluvremenu i gol gostiju u 86. minutu za 3:1 je bio presudan. Sada mora Simba da se vadi protiv Red Erousa iz Zambije, koji je do plej-ofa stigao preko Jang Bafalosa iz Esvatinija (ukupno 2:1) i Primeiro de agosta iz Angole (1:0). U domaćem prvenstvu strele su sakupile 17 bodova iz 12 mečeva i sedme su na tabeli, dok Simba ne zna za poraz iz šest kola i drugi je sa 14 poena.

MAZEMBE – MARUMBO GALANTS, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Još jedno iznenađenje bila je eliminacija Mazembea iz Lige šampiona. Prvak Demokratske Republike Kongo nije imao sreće, naleteo je na Ama Zulu iz Južne Afrike, koji ga je savladao zahvaljujući golu u gostima. Sada će opet rival da mu dođe iz države sa juga, ali ovog puta znatno slabiji. Marumo Galants je poslednji na tabeli domaćeg šampionata, sa samo osam bodova iz 11 kola. Iz Kupa konfederacija Južnoafrikanci su do sada eliminisali Futuro Kings (zbirnih 4:2) i Vita Klub iz DR Konga (3:2). Nijednom u ta dva meča Marumbo nije slavio kao gost.

HARTS OF OUK – SAURA, 16.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Onog trenutka kada su Harts of ouk izvukli Radžu Kazablanku u plej-ofu za Ligu šampiona postalo je jasno da je elitno takmičenje samo pusta želja. Uprkos trijumfu u Gani sa 1:0, u Maroku su deklasirani sa 6:1 i sada moraju da se zadovolje Kupom konfederacija. Alžirska Saura nije neprelazna prepreka, u domaćem prvenstvu je tek deveta posle četiri kola, sa sedam bodova. U ovom takmičenju je jedva eliminisala ASAK sa Mauricijusa, sa zbirnih 3:2. Kao gost je Saura izvukla pobedu tek posle preokreta, golovima u 85. i 88. minutu, dok je u revanšu rezultat bio 1:1 iako su Alžirci imali igrača više čitavo drugo poluvreme.

ASEK MIMOZAS – INTERKLUB, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Jedan od izjednačenijih dvomeča koji nas očekuju u plej-ofu. Mala je razlika po kvalitetu između šampiona Obale Slonovače i jednog od vodećih timova šampionata Angole. Ove ekipe su se sastajale u istom takmičenju pre 10 godina, a tada je svako slavio na svom terenu sa po 1:0. Tada su doduše igrali u grupnoj fazi, a dalje je prošao samo Interklub. Novi šampionat Obale Slonovače je počeo tek prošlog vikenda, a ASEK je trijumfovao u prvom kolu. S druge strane, Interklab posle sedam kola u Angoli ima 15 bodova, pet manje od lidera Petro Atletika, koji ima i odigran meč više.

MALIJEN – AL AHLI TRIPOLI, 17.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Nije bilo očekivano da će Malijen da bude izbačen iz Lige šampiona od strane Horoje praktično bez ispaljenog metka. Tim iz Gvineje je zabeležio dve pobede i plasirao se u elitu, a Malijen će morati da odigra dvomeč sa Al Ahlijem iz Tripolija. Libijci su napravili veliki poduhvat u prošlom kolu, nadoknadili su dva gola zaostatka iz Tanzanije protiv Biašara Mara junajteda, savladali ga u revanšu sa 3:0 i tako došli do plej-ofa. Al Ahli je prošlog vikenda trijumfovao na otvaranju nove sezone u Libiji (1:0), dok je Malijen posle prva dva kola zabeležio po jednu pobedu (1:0) i remi (0:0).


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara