Ahmed El Šeik (©Reuters)
Ahmed El Šeik (©Reuters)

AFRIKA: Poslednje kolo u Egiptu, borba Smouhe i Piramidsa za međunarodnu scenu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 09:33

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika - Kup 8)

Bitka za finale Kupa 8 u Južnoj Africi kreće duelom Golden Erouza i Mamelodija. Prvi susret igraće se u Durbanu, na terenu ekipe koja je završila na četvrtom mestu lani, ali protiv rivala kojeg je pobedila samo jednom na 11 prethodnih međusobnih okršaja. Ujedno, Mamelodi je prvak, ima najviše ambicije i u ovom takmičenju.

PIRAMIDS - GAZI EL MEHALA, 17.00

(Fudbal, Egipat 1)

Poslednje kolo u prvenstvu Egipta donosi nam borbu za mesto u Kupu konfederacija. Smouha brani treće mesto i ulaznicu za međunarodno takmičenje, a Piramids je četvrtoplasiran sa bodom manje. Danas je favorit protiv Gazi El Mehale, koja je prva iznad crte i obezbedila je opstanak. Piramids je vezao tri pobede, dok je El Mehala bez slavlja na 13 poslednjih mečeva.

SMOUHA - MISR LEL MAKASA, 17.00

(Fudbal, Egipat 1)

Trećeplasirana Smouha pretekla je nedavno Piramids i hita ka poziciji koja joj garantuje izlazak na internacionalnu scenu. Ima bod prednosti u odnosu na prvog pratioca, ali danas kod kuće ima priliku da pobedom reši sve dileme. U goste joj dolazi Misr Lel Makasa, koja je bez slavlja na devet prethodnih ligaških duela, na kojima je osvojila samo bod.

SKIKDA - KABILIJA, 18.30

(Fudbal, Alžir 1)

Zavesu na ovu sezonu u Alžiru spuštaju Skikda i Kabilija. Dva tima odigraće danas zaostali duel 30. kola šampionata u kojem je prvak poslao Beluizdad, pa međusobni duel Skikde i Kabilije nema rezultatski značaj. Domaćin je ispao iz lige, poslednji je na tabeli sa samo 17 osvojenih bodova, dok je gost šestoplasiran sa 60 i potencijalno može da se pomeri za jedno mesto ukoliko osvoji makar bod. Ipak, to će biti slaba uteha, jer je ostao bez izlaska na međunarodnu scenu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara