Fudbaleri USM Alžira (©AFP)
Fudbaleri USM Alžira (©AFP)

AFRIKA: Poslednje kolo u Kupu konfederacije, direktna borba za četvrtfinale u A grupi

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 08:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

FJUČUR – AL HILAL BENGAZI, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Ove nedelje je na programu poslednje kolo grupne faze Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja. U A grupi je USM Alžir već obezbedio prolaz, ima 10 bodova i najmanje drugu poziciju. Za preostalu kartu za četvrtfinale direktno se u Kairu bore Fjučur i Al Hilal iz Bengazija. Egipćani su u prednosti, imaju dva poena više i danas im i remi odgovara. Libijci moraju da idu na pobedu, do koje početkom decembra nisu uspeli da dođu pred svojim navijačima. Fjučur je tada slavio u Bengaziju sa 2:1.


USM ALŽIR – SUPERSPORT JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Kao što smo konstatovali, USM je već obezbedio plasman u nokaut fazu. Ipak, to ne znači da je branilac trona u Kupu konfederacije potpuno bez motiva danas. Naprotiv, potreban mu je još jedan poen pa da i matematički osigura prvu poziciju, odnosno na papiru lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Ima dva boda više od Fjučura i bolji međusobni odnos, dok je izvan domašaja Al Hilala. Supersport Junajted je odavno bez ikakvih šansi, u prva tri kola Južnoafrikanci nisu osvojili nijedan poen, pa su pobeda nad Al Hilalom (2:1) i remi sa Fjučurom (1:1) došli prekasno. USM je na terenu Supersporta slavio sa 2:0.


SAGRADA – ABU SALIM, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

U B grupi je situacija potpuno rešena i pre poslednjeg kola. Zamalek je obezbedio prvo mesto, ima 13 poena, Abu Salim iz Libije je drugi sa devet, Sagrada treća sa pet, a SOAR poslednji sa samo jednim bodom. Dakle, niko nikoga više ne može da prestigne. Ključan korak ka plasmanu u četvrtfinale Abu Salim je napravio 3. decembra kod kuće u Libiji. Tada je savladao Sagradu sa 1:0, golom Aleijana u 88. minutu. Tim iz Angole je prošle sezone igrao u Ligi šampiona, pa je za njega eliminacija ovako rano u Kupu konfederacija ozbiljan neuspeh.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara