Detalj sa meča Vidad - Al Ahli (©Reuters)
Detalj sa meča Vidad - Al Ahli (©Reuters)

AFRIKA: Pred Simbom je autoput do titule, Vidad brani prvo mesto, Zamalek napada duplu krunu

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 06:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat kup)

Zamalek odlično gura kroz šampionat Egipta. Velikan iz Kaira je prvi sa 58 bodova, ali i čak sedam utakmica više u odnosu na ljutog rivala Al Ahli, koji zaostaje 17 bodova. Vodiće dva najveća egipatska kluba bitku za nacionalnu titulu do samog kraja, a oba tima su pikirala duplu krunu. Zamalek je u Kupu Egipta stigao do četvrtfinala, gde ne bi trebalo da ima većih poteškoća da izbori prolaz na svom igralištu i zakaže polufinalni obračun sa Svanom. U četvrtfinalu Zamalek igra protiv Lel Makase, koju je potukao na poslednjih šest odmeravanja snaga. Krajem januara Zamalek je bio prilično ubedljiv (4:1).

BERKANE - VIDAD KAZABLANKA, 22.30

(Fudbal, Maroko 1)

U Maroku ništa novo, u trci za naslov prvaka nalaze se Vidad i Radža Kazablanka. Gradske rivale deli tri boda, a prednost je na strani Vidada. Bila bi osetnija da u minulom kolu Vidad nije razočarao na svom terenu odigravši mršavih 0:0 sa Renisansom. Poslednjeplasirani tim je odbio nalete Vidada, a sličnom taktikom će pokušati da se posluži i Berkane, koji mašta o trećoj poziciji i Afričkom kupu konfederacija. Nije ta pozicija nedostižna, Rabat beži samo pet bodova, a osvajanje tri boda protiv marokanskog giganta bilo bi ozbiljan vetar u leđa Berkaneu.

APR - RUTSIRO, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Izraziti favorit je APR u ovom meču jer u plej-ofu igra bez greške. Kiks nije zabeležio i samo jednom nije osvojio sva tri boda. Podelio je plen sa Kigalijem, u drugom kolu plej-ofa, sa kojim će se rvati za šampionsko zvanje. Dva tima su poravnata, imaju po 16 bodova i za sada se ne naslućuje da bi neko mogao da im pomrsi konce, pa bi odlukao o šampionu mogla da padne u direktnom okršaju. Rutsiro nema šampionske ambicije, drži polsednju poziciju u šampionskoj zoni i rasterećeno može da igra do kraja.

KIGALI - POLIS, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Kigali u bliskoj prošlosti nije imao velike probleme da se počasti protiv Polisa. Trijumfovao je na prethodna tri međusobna susreta i svaki put je utakmica završena rezultatom 2:0. Ranije se Kigali mučio sa Polisom, često je ostajao bez bodov, ali se sve promenilo. Zauzeo je Kigali dobar kurs, podigao se i konkurentan je za titulu. Pravo na proklizavanje nema jer je APR besprekoran u plej-ofu.

TANZANIJA PRIZONS - KOUSTAL JUNION, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Tanzanija je odavno uplovila u mirne vode. Usidrila se na sredini tabele i već neko vreme joj ne visi mač nad vratom. Može da igra za svoju dušu do kraja. Isto to se ne može reći za Junion, koji je prvi iznad zone ispadanja. Preznojavaju se svi u Junionu, imaju samo dva boda više od prvog ispod crte, a u prethodne četiri runde nije osvojen ni bod. Ono što ide naruku Junionu jeste da mu leži Tanzanija. Na poslednjih pet ukrštanja kopalja sa ovim rivalom, Junion je ostvario tri pobede i upisao dva remija.

SIMBA - MBEJA SITI, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Blizu je Simba krunisanja, ali mora da odigra u završnici sezone na istom nivou kao što je to radila tokom većeg dela ove godine. Ima Simba tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Jang Afrikans, kao i tri utakmice manjka. Moralo bi da se dogodi pravo čudo pa da Simba ne osvoji titulu. U strašnoj je formi, a Mbeja joj je redovna mušterija. Ne zna za poraz na poslednjih 11 utakmica i ima sedam uzastopnih pobeda protiv Mbeje. Novi trijumf se crta.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara