Foto: AFP
Foto: AFP

AFRIKA: Radža Kazablanka nije izneverila

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 23:52

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa afričkog kontinenta

GOLDEN EROUZ - BLUMFONTEJN SELTIK 1:1 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Ugrozili su fudbaleri Golden Erouza svoje šanse da se domognu međunarodne scene. U meču u kojem im je posle dva vezana remija pobeda bila neophodna, ponovo su odigrali nerešeno. Blumfontejn Seltik je dokazao da je u dobroj formi, po četvrti put zaredom je ostao neporažen (tri remija). Domaćina bi 11. remi u sezoni mogao teško da zaboli, pošto Svolous ima utakmicu i dva boda manje, Orlando takođe tek igra meč 32. kola, a kaska tri koraka za trećeplasiranim timom. Gosti su poveli na stadionu u Durbanu preko Lecoaloa u 34. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Golden Erouz do izjednačenja dolazi u 72. minutu preko Mutizve, ali je u samoj završnici ostao i sa igračem manje, kada je Makubela zaradio drugi žuti karton. Seltik ipak nije iskoristio brojčanu prednost u poslednjim minutima, pa je sa osvojenim bodom 10. na tabeli (14 bodova manje od današnjeg rivala).

RED EROUZ - GRIN IGLS 2:0 (1:0)

(Fudbal, Zambija 1)

Iako su se Grin Iglsi minule sezone borili za titulu u Zambiji, ove su daleko od vrha. Porazom na gostovanju doveli su ozbiljno u pitanje i izlazak na međunarodnu scenu, dok su fudbaleri Red Erouza devetim trijumfom u sezoni skočili na deveto mesto. Imaju tri boda više od današnjeg rivala, samo dva manje od četvrtog mesta, koje garantuje plasman u Afrički kup konfederacija. Domaćin je do prednosti stigao u petom minutu preko Kajembea, a pobedu Crvenih strela overio je Čamanga u 71. minutu.

RENESANS - BEREŠID 0:0

(Fudbal, Maroko 1)

Renesans je prekinu niz od šest vezanih poraza, ali je i sedmi put zaredom ostao bez trijumfa. Ostao je zakucan za dno tabele sa samo sedam osvojenih bodova posle 11 kola, a protiv najslabijeg napada u ligi nije mu pomogla ni brojčana prednost. Berešid je ostao sa igračem manje u 52. minutu, kada je Enakali zaradio direktan crveni karton, ali su gosti uspeli da izdrže sa desetoricom na terenu do kraja drugog poluvremena i upišu 13. bod u sezoni, koji ih stavlja na 10. mesto na tabeli.

MOROKA SVOLOVS - BLEK LEOPARDS 1:0 (0:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Ako ste ovde igrali keca sigurno nije bilo lako da ispratite meč. Mučio se domaćin u većem delu susreta, a na kraju bi on bio završen bez golova da nije Svolovs pogodio u 63. minutu. Strelac je bio Gozar iz penala i tu je rešeno pitanje pobednika.

STELA - ASEK MIMOZAS 1:2

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Ukoliko ste tražili lepu dvojku mogli ste da je pronađete u Obali Slonovače. Asek je odradio uspešno posao i slavio sa 2:1 u gostima. Asek nije slučajno prvi na tabeli, a Stela poslednja, tako da je ovakav ishod sasvim očekivan. Naravno, moglo je to da bude i ubedljivije.

PIRAMIDS - RADŽA KAZABLANKA 0:3 (0:2)

(Fudbal, CAF Kup konfederacija)

Već u 15. minutu Radža je povela golom Ngome, da bi do poluvemena suštinski rešila pitanje pobednika. Malango Ngita je postigao drugi gol i Radža se odlepila. U nastavku je tim iz Maroka uspeo čak i da poveća prednost, a strelac poslednjeg pogotka bio je Rahimi u 77. minutu.

FUS RABAT - MAGREB TETUAN 2:1 (1:1)

(Fudbal, Maroko 1)

Rabat je izašao kao pobednik u ovom susretu. Počeo je bolje meč, poveo u 21. minutu preko Džadija, da bi Magreb uspeo da izjednači do poluvremena.Taj rezultat je bio na snazi na poluvremenu i sve do 77. minuta kada je Rabat preokrenuo i slavio autogolom Driučea. Rabatu je ovo druga pobeda na poslednje četiri utakmice.


tagovi

AfrikaRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara