Navijači Radže Kazablanke (©AFP)
Navijači Radže Kazablanke (©AFP)

AFRIKA: Radži ni sezona bez poraza nije dovoljna za titulu, Kup konfederacije stigao do polufinala

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 09:08

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

ZAMALEK – DRIMS, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Prvi mečevi polufinala afričke Lige šampiona očekivano nam nisu donela mnogo uzbuđenja i sve će biti krajnje otvoreno u revanšima. No, pre njih ćemo da vidimo kako će da se pokažu klubovi koji su dogurali do same završnice Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Crnom kontinentu. Egipatski Zamalek je veliki favorit protiv Drimsa, pogotovo na svom terenu u Kairu. Beli vitezovi imaju mnogo iskustva igranja velikih utakmica, pet puta su osvajali Ligu šampiona, a u svojoj riznici imaju i pehar Kupa konfederacije. Pre šest danas su savladali u prvenstvu svog najljućeg neprijatelja Al Ahli (2:1) i tako sebi dolili veliku dozu samopouzdanja. I Drims i Zamaleks u u četvrtfinalu na identičan način savladali Stad Malijen, odnosno Fjučur. U prvom meču su kao gosti slavili sa po 2:1, a onda u revanšu kod kuće izvojevali po 1:1. Ovo je prvi duel ova dva predstavnika Egipta i Gane, do sada se nisu nikada sastajali.


ASEK MIMOZAS – SPORTING GANJOA, 20.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Ako je neko i pomislio da ASEK Mimozas može da se vrati u borbu za titulu sad, kada je eliminisan iz Lige šampiona, meč sa Buakeom pre tri dana mu je „srušio sneška“. Odigrao je aktuelni šampion Obale Slonovače samo 0:0 sa fenjerašem, pa je sada sedmi na tabeli sa 34 poena, čak 11 manje od lidera San Pedra, koji je doduše odigrao dve utakmice više. ASEK danas igra protiv još jednog davljenika, Sportinga iz Ganjoje, takođe kod kuće. Sporting je poražen na četiri od poslednjih pet utakmica, ispod crte je zato što ima lošiju gol-razliku od ASI-ja, iako oba tima imaju isti broj bodova. U prvom duelu u sezoni Sporting je savladao ASEK sa 1:0 i tako mu prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda u direktnim okršajima.


USM ALŽIR – BERKAN, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Po mišljenju mnogih, ovo je finale pre finala. USM je aktuelni šampion Kupa konfederacije, dok je marokanski Berkan osvojio turnir godinu dana ranije. Međutim, nije zanemarljivo da su se oba tima dobrano preznojila u četvrtfinalu. USM je u prvoj utakmici izgubio od Rivers Junajteda u Nigeriji sa 1:0, odlično je prošao jer je rival imao pregršt šansi. Ipak, kod kuće je odigrao daleko bolje, slavio je sa 2:0 i prošao u polufinale. Berkan je s druge strane odigrao 0:0 u Libiji sa Abu Salimom, a kod kuće dva puta morao da juri negativan rezultat. Abu Salim je poveo početkom drugog poluvremena, a Marokanci su preokrenuli na 2:1. Ipak, gosti su u 83. minutu stigli do 2:2, što bi ih vodilo dalje pošto u Africi i dalje važi pravilo gola u gostima, međutim, Isufu Dajo je u 105. minutu postigao gol za pobedu Berkana u toj ludoj utakmici.


RENESANS – RADŽA KAZABLANKA, 22.00

(Fudbal, Maroko 1)

Posle 25 kola marokanskog prvenstva Radža iz Kazablanke nema nijedan poraz, ali izgleda da joj ni to neće biti dovoljno da osvoji titulu. Odigrala je čak devet puta nerešeno, od toga u osam navrata kao gost, pa sada ima četiri poena manje od lidera i aktuelnog prvaka FAR Rabata. Do kraja je ostalo samo još pet kola, Radža je u seriji od četiri vezana trijumfa, ali praktično do kraja više ne sme da kiksne. Današnji njen rival Renesans je deveti na tabeli, ali može da se pohvali time da nije izgubio na poslednjih šest utakmica (po tri pobede i remija). U tom nizu je ostao neporažen i protiv Vidada (0:0). U prvom susretu Radža je savladala Renesans kod kuće posle preokreta sa 2:1.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara