Darko Nović (©AFP)
Darko Nović (©AFP)

AFRIKA: Rasplet u Kupu konfederacije, Darko Nović bezbrižan kao malo ko

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacije)

Kompletno pretposlednje kolo grupne faze Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi, na programu je ove nedelje. U A grupi mogli bismo sada da dobijemo kompletan rasplet, pošto USM igra praktično za prolaz u Demokratskoj Republici Kongo. Marumo Galants je već manje-više siguran, ima pet bodova više od trećeplasiranog Sent Eloja i dovoljno mu je da remizira sa najslabijim timom u grupi Al Akdarom. Zato, meč Sent Eloja i USM-a će da bude ključan, a s obzirom na to da su Alžirci trijumfovali u prvom duelu sa 3:0 i imaju tri boda više od predstavnika DR Konga, sada im je i bod dovoljan za overu druge pozicije i četvrtfinala. Ako Marumo danas slavi, Sent Eloju pobeda sa dva gola razlike ili 4:1, 5:2, neće da bude dovoljna da se sam pita, pošto USM u poslednjem kolu igra sa Al Akdarom i pobedom bi sigurno bio barem drugi.

FJUČUR – KARA, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Fudbaleri Fjučura, debitantni u međunarodnim takmičenjima, u prošlom kolu su u Kairu savladali FAR iz Rabata sa 2:0 i tako sačuvali šansu da prođu u četvrtfinale. Međutim, sada moraju da pobede najslabiju ekipu u grupi Karu iz Togoa, i to što ubedljivije. Jer, međusobni odnos sa FAR-om, za kojim zaostaju dva poena, sada je identičan i odlučivaće zbirna gol-razlika ako se bodovno izjednače na tabeli C grupe. Fjučur je jedini tim koji još uvek nije savladao Karu, odigrali su u 1. kolu 1:1. Od tada tim iz Toga je vezao tri poraza, uz 10 primljenih, a samo dva postignuta gola. Fjučur u poslednjem kolu igra protiv sugrađana Piramidsa, trenutnog lidera, za kojim zaostaje tri poena.

JANG AFRIKANS – MONASTIR, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Malo je bezbrižnih ekipa u Kupu konfederacije, a jedna od retkih je Monastir, koji trenira srpski strateg Darko Nović. Tunišani su već osigurali četvrtfinale, pošto su iz prve četiri utakmice sakupili 10 bodova. Sada protiv prvaka Tanzanije Jange igraju direktan meč za overu prvog mesta, koje potencijalno donosi lakšeg rivala u narednoj fazi. Monastir ima tri poena više od Jange, a i povoljan rezultat od 2:0 iz prvog meča. Dakle, čak i uz poraz sa jednim golom razlike Monastir će držati sve u svojim rukama u poslednjem kolu, kada bude dočekao Real Bamako. Remijem bi svakako overio prvu poziciju. Jang Afrikansi još uvek nisu sigurni u četvrtfinalu, imaju četiri boda više od TP Mazembea, sa kojim se sastaju u poslednjem kolu.

FAR RABAT – PIRAMIDS, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Kao što smo već napisali, u C grupi Kupa konfederacije je prilično zamršena situacija. Drugoplasirani FAR i lider Piramids igraju sada za prolaz, oba tima bi pobedom osigurala plasman u četvrtfinale. FAR-u odgovara to što u poslednjem kolu egipatski klubovi igraju međusobno, pa ne mogu obe ekipe da ga prestignu. Sa remijem protiv Piramida, situacija bi se zakomplikovala po Marokance. Trenutno Piramidsi imaju bod više od FAR-a, a u prvom njihovom obračunu smo gledali veoma zanimljiv meč. Piramidsi su poveli već u prvom minutu, Marokanci su do kraja poluvremena izjednačili, a sredinom nastavka i preokrenuli. Međutim, samo dva minuta posle pogotka rivala Said je pogodio za konačnih 2:2.



tagovi

AfrikaKup konfederacijaDarko Nović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara