Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Raspucali se Vajpers i Sentamu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 00:08

Pogledajte kako su završene neke od utakmica na afričkom kontinentu

BIDKO BUL – POLIS 2:1

(Fudbal, Uganda 1)

Izabrane vesti

Bidgo Bul je upisao trijumf na u prvom meču Prvenstva Ugande, dok je Polisu ovo drugi poraz u dva meča. Domaćin je poveo golom Mugulisija u 38. minutu. U prvom minutu nadoknade Mulilu je gostima vratio nadu koja je trejala samo do do 48. minuta kada je Vandjaka smestio loptu iza leđa Ikare.

BRAJT STARS – ONDUPARKA 0:1

(Fudbal, Uganda 1)

Posle iščupanog boda protiv UPDF-a na svom terenu u prvom kolu, Ondupakara je odnela sva tri boda sa gostovanja Brajt starsu - 1:0. Jedini gol na utakmici gosti su postigli u 31. minutu.

VAJPERS – VAKISO DŽAJANTS 5:0

(Fudbal, Uganda 1)

Novi meč i nova sigurna pobeda Vajpersa bez primljenog gola. Pošto su u 1. kolu bili bolji od Polisa na gostovanju (2:0), Vajpers je kod kuće "petartirao" Vakiso Džajanse (5:0) koji ni u drugom meču nisu našli put do mreže rivala. Junak duela bio je četvorsotruki strelac Sentamu koji je matirao golmana Samsona u 11, 22, 61. i 68. minutu, dok je peti gol postigao Manzoki u 25. minutu.

KAGERA ŠUGAR – MTIBVA ŠUGAR 1:0

(Fudbal, Tanzanija 1)

Ekipa Kagere Šugar je posle dva nerešena ishoda i jednog poraza upisala prvu pobedu u Prvenstvu Tanzanije zahvaljujući golu Milua u 39. minutu. Gosti su i dalje bez pobede u novom šampionatu. Imaju dva boda iz četiri utakmice.

KONSTANTIN – ORAN 0:1

(Fudbal, Alžir 1)

Krenuo je šampionat Alžira, a na startu minimalna pobea Orana u gostima Konstantinu. Jedini strelac bio je pridošlica iz Šelguma, Jadadem u 57. minutu.

ZAMALEK – TASKER 4:0

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Posle pobede u prvom meču od 1:0, Zamalek je na svom terenu ubedljivo potvrdio dominaciju nad Tuskerom (4:0). Mrežu gostiju iz Kenije načeo je Ibrahim Obama u 11. minutu, da bi osam miniuta kasnije Gezeiri duplirao prednost egipatskog šampiona. Benkarki je u 72. minutu povisio na 3:0, a samo dva minuta posle Ibrahim Obama postavio je konalčan rezultat.


tagovi

Afrikarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara