AFRIKA: Revanš mečevi u Kupu konfederacija - derbi u Lubumbašiju, Pajratsi na ivici vodopada

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacija)

Piramidsi u prvom meču četvrtfinala Kupa konfederacija nisu iskoristili prednost domaćeg terena. Iako su imali inicijativu i više šansi, u Egiptu je ostalo 0:0. Sada su se ekipe preselile u DR Kongo, gde je Mazembe favorit. Ove sezone je već savladao jedan egipatski tim u Lubumbašiju, u grupnoj fazi je sa 2:0 bio bolji od Al Masrija i taman je za tu pobedu osvojio prvo mesto. Mazembe je poslednji poraz kod kuće doživeo još u maju prošle godine, u domaćem prvenstvu. Od tada je na 14 mečeva ostvario 12 pobeda. Remi sa golovima odgovara Piramidsima, pošto u Africi i dalje važi pravilo gola u gostima.

ORLANDO PAJRATS – SIMBA, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Posle neočekivane eliminacije Mamelodi Sandaunsa iz Lige šampiona u subotu, Pajretsi su ostali jedini predstavnik Južne Afrike na međunarodnoj sceni. Mada, pitanje je da li će da prežive današnji revanš, pošto su u Tanzaniji poraženi sa 1:0 i sada moraju da idu na pobedu. Efikasnost je očigledan problem Pirata, na poslednja četiri meča u svim takmičenjima su ukupno dali tek jedan gol. Uz to, Simba je podigao formu posle lošeg početka sezone i nije primio gol na sedam od poslednjih devet mečeva. Orlando je favorit kod kuće najviše zbog loših Simbinih igara u gostima, u svim takmičenjima su Tanzanijci trijumfovali na samo dva od poslednjih 10 gostovanja.

AL AHLI TRIPOLI – AL ITIHAD TRIPOLI, 22.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Očekivali smo mnogo više od libijskog derbija u Kupu konfederacija. Međutim, iako se baš dobro poznaju, Al Ahli i Al Itihad su prvi meč odigrali ziheraški, pa je završen 0:0. Barem je viđeno više šuteva nego na poslednjem beogradskom Večitom derbiju, ukupno 15, od čega su tek dva išla u okvir gola. Bio je ovo treći od poslednjih pet derbija Tripolija koji su završeni bez golova, na preostala dva u prvenstvu je slavio Al Itihad. U decembru ove godine bilo je 1:0, a zbog te pobede je on sada posle 12 kola šampionata Libije prvi na tabeli, sa pet bodova više od drugoplasiranog Al Ahlija.

BERKAN – AL MASRI, 23.55

(Fudbal, Kup konfederacija)

Imaju za čime da žale Marokanci posle prvog meča u Egiptu. Pri rezultatu 1:1, od 50. minuta su imali igrača više zbog isključenja Muse, a od 65. čak dva, jer je i Dželasi dobio direktan crveni karton, ali to nisu znali da iskoriste. Da stvar bude gora po Berkan, Ajuni je u 82. minutu pogotkom doneo trijumf Al Masriju. Sada su Egipćani u dobroj poziciji, mada su sigurno svesni da bi ih poraz sa 1:0 eliminisao, zbog pravila o golu u gostima. Poslednja dva puta kada su gostovali u Berkanu nisu uspevali da zatresu mrežu rivala, 2018. su odigrali 0:0, 2020. su poraženi sa 1:0.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara