Fudbaleri Berkana sa peharom Kupa konfederacije (©AFP)
Fudbaleri Berkana sa peharom Kupa konfederacije (©AFP)

AFRIKA: Treće kolo Kupa konfederacije - derbi u Alžiru, Marokanci zasad savršeni

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

RIVERS JUNAJTED – KLUB AFRIKAN, 16.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Izabrane vesti

Tunišanski predstavnik u Kupu konfederacije, Klub afrikan, zasad beleži dobre rezultate u grupnoj fazi. Posle dva kola ima maksimalnih šest poena, lider je C grupe sa gol-razlikom 5:1. Lako je savladao i Drims i Akademiku, a sada na red dolazi putovanje u Nigeriju. Rivers Junajted je u prvom kolu savladao Akademiku sa 3:0, a potom je izgubio od Drimsa sa 2:1.


AL HILAL BENGAZI – SUPERSPORT, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Ovaj meč je poslednja šansa za Al Hilal i Supersport da uhvate priključak za osminu finala. Obe ekipe su posle prva dva kola na nuli, izgubili su i od USM Alžira i od Fjučera. Zbog toga, u Libiji i jedni i drugi moraju da traže pobedu. Supersport, računajući i prvenstvo Južne Amerike, ne zna za pobedu na poslednjih pet utakmica. U seriji je od četiri poraza. U Libiji je prvenstvo tek nedavno počelo, Al Hilal ima sedam poena iz prva tri kola, uz gol-razliku 2:0.


BERKAN – DIJABLE NOAR, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Od Berkana, osvajača Kupa konfederacije 2022. godine, očekuje se da i sada stigne do samog kraja takmičenja. Posle dva kola grupne faze Berkan ima maksimalnih šest bodova, savladao je Sekukune sa 2:0 i Stad Malijens a 2:1. S druge strane, predstavnik DR Konga Dijable Noar još nema nijedan poen na svom kontu, izgubio je od tima iz Malija sa 3:1, a od Sekukunea 2:1. Berkan je, pogotovo u Maroku, veliki favorit protiv svakoga u ovom takmičenju.


USM ALŽIR – FJUČUR, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Derbi A grupe. Verovatno će direktni okršaji između alžirskog i egipatskog predstavnika direktno da odluče osvajača grupe, a očekuje se da oba tima izbore plasman u osminu finala. Zasad su maksimalni, sa po šest poena, pošto su bili bolji od Supersport Junajteda i Al Hilala iz Bengazija. USM je aktuelni osvajač Kupa konfederacije, prošle sezone je u finalu savladao Jang Afrikanse iz Tanzanije. Fjučur je mlad klub, još uvek je bez nekog značajnijeg iskoraka na međunarodnoj sceni. USM je iskusnija ekipa, pogotovo je favorit kada igra u Alžiru.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara