Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: USM-u krenulo bez Krmpotića, Pirati jednom nogom već u finalu Kupa konfederacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 09:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Maroko 1)

Borba za titulu u Maroku se nastavlja. Radži iz Kazablanke je preostalo da odigra još sedam utakmica, trenutno je na deobi prvog mesta sa Vidadom pošto imaju po 49 bodova, ali Radža ima i jednu utakmicu više. S obzirom na to da se Vidad plasirao u finale Lige šampiona, nije nerealno očekivati da doživi neki kiks u prvenstvu. Radža je u seriji pobeda, ako gledamo samo prvenstvo, vezala ih je šest. Doduše, taj niz je ispresecan na pola mečevima u Ligi šampiona, gde je Radža ispala u četvrtfinalu. Rapid mora da bude lak plen, poslednji je u prvenstvu sa 15 bodova iz 23 meča. Zimus je doduše otkinuo bod Radži, odigrali su 0:0.

ESPERANS TUNIS – ETOIL SAHEL, 17.00

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans je razočarao svoje navijače eliminacijom u četvrtfinalu Lige šampiona, sada mu je preostalo samo da se bori za odbranu trona u Tunisu. Korektno je krenuo u plej-ofu, ima 10 bodova posle tri kola (tri poena mu je preneto iz prve faze jer je bio najbolji u svojoj grupi), pa se izdvojio na vrhu tabele. Ukoliko danas savlada petoplasirani Etoil Sahel (pet poena) pobećiće najbližem pratiocu Monastiru na +4. Zanimljivo, Esperans i Etoil Sahel nisu bili u istoj grupi i nisu se sastali ove sezone u prvenstvu, ali zato jesu u Ligi šampiona. Tamo je Esperans bio bolji, imao je jednu pobedu (2:0) i jedan remi (0:0), što mu je bilo dovoljno za eliminacionu fazu.

ORLANDO PAJRATS – AL AHLI TRIPOLI, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Orlando je već jednom nogom u finalu Kupa konfederacija. U prvom polufinalnom meču u Libiji je opravdao ulogu favorita i trijumfovao je sa 2:0, što ga dovodi u idealan položaj uoči susreta pred domaćom publikom u Johanesburgu. Pirati su na svom terenu doživeli samo jedan poraz na poslednjih 17 mečeva u svim takmičenjima, od gradskog rivala Kajzer Čifsa početkom marta u prvenstvu sa 2:1. Pored toga imaju 10 pobeda i šest remija.

MC ALŽIR – USM ALŽIR, 20.00

(Fudbal, Alžir 1)

USM i Zlatko Krmpotić su očigledno bili loš spoj. Iskusni srpski stručnjak je preuzeo ekipu u sred sezone, u momentu kada se ona borila za plasman u Ligu šampiona, ali je sa njim na klupi vezano osam mečeva bez pobede. Dobio je sredinom aprila otkaz, a USM je prekinuo niz loših rezultata (u jednom momentu vezao šest remija) pobedom u prošlom kolu nad Tlemsenom (2:0). Daleko je ipak od mesta koje vodi barem u Kup konfederacija, tek je deveti na tabeli, dok se MC i dalje bori za Ligu šampiona. Drugoplasirana Kabilija mu beži samo dva poena, pet kola pre kraja šampionata.


tagovi

AfrikaZlatko Krmpotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara